Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Vaak voorkomende ziektes bij honden

Net zoals de mens, kan een hond ziek worden. Wel is het bij een hond lastiger te merken, omdat deze u uiteraard niet kan vertellen dat er wat mis is en wat er dan mis is. Daarom is het van groot belang om goed op het gedrag van uw hond te letten. Ziet de ontlasting er nog hetzelfde uit? En eet de hond zijn of haar bakje goed leeg? Mocht u twijfelen over het gedrag van uw hond, lees dan snel verder! In dit blog leest u namelijk over de meest voorkomende klachten en ziektes bij honden.

Virus

Parvo wordt onder honden erg snel verspreid door de ontlasting en/ of braaksel. Over het algemeen komt Parvo het meest voor bij jonge honden, maar ook oudere honden kunnen er last van krijgen. Wanneer uw hond besmet is met het Parvo virus zult u merken dat deze zijn of haar brokjes niet meer goed op eet, daarnaast zal uw hond op den duur ook last krijgen van braken en waterdunne en bloederige diarree. Dit alles kan ervoor zorgen dat uw hond last krijgt van uitdroging en hoge koorts. 

Hondsdolheid

Heeft uw hond plots last van watervrees, hallucinaties en verlamming van de spieren? Dan is het zaak om gelijk naar de dierenarts te gaan. De kans is namelijk groot dat uw hond dan last heeft van hondsdolheid. Deze infectie is een van de meest voorkomende infecties bij de hond. Het tast het centrale zenuwstel aan en is zeer besmettelijk. Niet alleen kan deze infectie worden overgedragen van hond op hond, ook een besmetting van hond op mens is mogelijk. Bij de mens begint de ziekte vaak met klachten zoals rillingen, koorts, braken en hoofdpijn. Na verloop van tijd zullen deze klachten overgaan in kramp in spieren, verlamming en problemen met slikken en ademhalen.

Likken aan anus

Wanneer uw hond likt continu aan anus kan het zijn dat de anaalklieren van de hond verstopt zitten. Anaalklieren worden doorgaans goed geleegd door passerende ontlasting, maar wanneer uw hond last heeft van zachtere ontlasting kan het zijn dat deze klieren niet goed geleegd worden en dus verstopt raken. Ook kunt u verstopte anaalklieren bij de hond herkennen wanneer deze gaat sleeën of wanneer deze moeite ervaart met het doen van zijn behoefte. 

 

https://nl.bellfor.info/