Next Magazine
Image default
Adverteren

Soorten bewakingscamera’s

Een bewakingscamera, we weten prima wat het doet, want in principe is de basis al gegeven in de naam van het voorwerp. Toch zijn er een aantal grote verschillen tussen de verschillende modellen en soorten bewakingscamera’s die je heden ten dagen kunt kopen in Nederland. Elke camera blinkt hierbij uit op zijn eigen manier en is geschikt voor een specifieke situatie. Maar welke soorten heb je nu precies, en waar moet je op letten bij het aanschaffen van een bewakingscamera?

Zoals gezegd zijn er veel soorten. Te beginnen heb je zowel complete sets als losse camera’s. De sets hebben als voordeel dat je gelijk een goed systeem hebt dat gemakkelijk aan te sluiten is en alle kanten van het te bewaken object goed in het zicht houdt, maar als je op zoek bent naar iets specifieks ben je waarschijnlijk beter af met een losse camera.

Het eerste verschil zit hem in het oppervlak dat wordt opgenomen door de camera in kwestie. Veel bewakingscamera’s leggen zoals vroeger een bepaald oppervlakte vast en filmen slechts in een richting. Maar tegenwoordig heb je veel camera’s die zelfs driehonderdzestig graden kunnen filmen! Dit kan enorm handig zijn als je een stuk open terrein in de gaten wilt houden, maar is bijvoorbeeld niet relevant als je alleen de oprit naar jouw voordeur in de smiezen wilt houden.

Verder zijn veel verschillen afhankelijk van de prijs en de leeftijd van de systemen. Oudere en goedkopere systemen kennen vaak veel ruis als het donker is en ook de kwaliteit laat soms te wensen over, terwijl nieuwe camera’s vaak extra technologieën en functies hebben die de kwaliteit verhogen en bovendien het een stuk aangenamer maken voor de eindegebruiker, bijvoorbeeld doordat het een draadloze camera is. Je hebt ze dus in alle soorten en maten!

http://www.onlinecamerashop.nl/