Next Magazine
Image default
Architectuur

Ontdek verticale afschermingen in verschillende vormen en stijlen

Om het natuurlijke licht in een kamer te controleren, kan je verticale jaloezieën gebruiken. Oudere jaloezieën werden van hout of aluminium gemaakt, maar tegenwoordig zijn ze beschikbaar in synthetische stof, zoals riet, canvas en zelfs papier. Bamboe jaloezieën zijn al jarenlang populair. De oudere soorten konden gemakkelijk schoongemaakt en onderhouden worden, maar zo stijlvol waren ze niet.

Voor decoraties aan rails en ringen worden er verschillende materialen gebruikt. Ze kunnen zelfs vastgemaakt worden aan een rail dat aan het plafond is vastgemaakt. Deze draperie kunnen licht tegenhouden.

De kleuren en patronen die bij deze draperie of gordijnen worden gebruikt, zijn verbluffend. Je kan ze zowel klaargemaakt of aangepast aankopen. Zo kan het op elk raam passen. Het past op elke deur of elk raam en kan de gewenste kleur of het gewenste patroon hebben die met de thema van het huis of eigen voorkeur matchen.

Jaloezieën zijn modern, maar toch simpel en elegant en geven een licht gevoel. Gebruik ze voor elke kamer, zelfs de badkamer en de keuken. Ze passen ook op glazen of openslaande deuren. Deze raambekleding kan het aantal licht dat binnenvalt controleren.

Behalve verticale textiel jaloezieën, kan je ook honingraat plissés, geplooide gordijnen, paneelgordijnen en bamboegordijnen vinden. Ze kunnen solo opgehangen worden of samen met draperie of gordijnen.

Verticale jaloezieën worden het meest gebruikt in moderne huizen en zijn meestal al aangepast. Men kan een rand of valance gebruiken om het een frisse look te geven. Zo creëer je meer ruimte met een beetje persoonlijke aanpassingen.

Bent u ook toe aan nieuwe gordijnen? Bezoek dan eens de online boutique van www.Mijnplissegordijnen.nl en bekijk de selectie van hoogwaardige plissé gordijnen. Wilt u advies op maat? Neem dan zeker contact op met de specialisten!