Next Magazine
Image default
Auto’s en Motoren

Tips om een auto-ongeluk te voorkomen

Wil je jouw sloopauto verkopen Amsterdam? Dan heb je meer dan voldoende mogelijkheden. Er zijn in Emmen, maar ook in andere delen van het land, voldoende opkopers die interesse in jouw sloopauto hebben. Het verkopen van een sloopauto is echter niet al te prettig, aangezien er altijd sprake is van een vervelende oorzaak. De auto is immers niet zomaar total loss verklaard.

Wil jij graag voorkomen dat je jouw auto in de toekomst als sloopauto moet verkopen? Dan is het interessant om onderstaande tips op je gemakje door te nemen. Met deze tips kun je een auto-ongeluk zoveel mogelijk voorkomen. Uiteraard ben je hierbij wel afhankelijk van andere weggebruikers, maar je kunt toch de kans op een ongeluk zoveel mogelijk verkleinen.

Tip 1: houd afstand

Zeker als je op de snelweg rijdt, is het van belang dat je voldoende afstand houdt van jouw voorgangers. Indien jouw voorgangers plots moeten remmen, heb jij nog voldoende tijd om ook te remmen. Zit je te dicht op jouw voorganger? Dan is de kans groot dat je te laat bent met remmen; je hebt namelijk altijd met een bepaalde reactiesnelheid te maken. Houd daarom afstand en maak het daarmee veiliger op de weg voor jezelf én voor andere weggebruikers.

Tip 2: leg je smartphone weg

Zie jij ook behoorlijk veel weggebruikers met de smartphone in hun hand zitten? Uitermate onverstandig en gevaarlijk. Wij raden je daarom graag aan om jouw smartphone weg te leggen. Maak ook gebruik van bijvoorbeeld een Auto Modus app; een app waarmee je jouw smartphone tijdens het autorijden überhaupt niet kunt besturen.

Tip 3: onderhoud je auto goed

Tot slot raden wij je aan om jouw auto goed te onderhouden. Door jouw auto goed te onderhouden, kun je zoveel mogelijk technische mankementen voorkomen. Aangezien deze mankementen soms ook de oorzaak van een ongeluk zijn, weet je de totale kans op een auto-ongeluk flink te verkleinen.

Is dat uiteindelijk toch niet gelukt? Heb je toch met jouw auto een ongeluk gehad? Dan hebben wij maar één advies: jouw schadeauto verkopen. Door jouw schadeauto te verkopen, kun je toch nog een (klein) bedrag voor jouw kapotte auto ontvangen. Met bovenstaande tips kun je een auto-ongeluk gelukkig zoveel mogelijk voorkomen!

Gerelateerde artikelen

Private lease versus de aanschaf van een auto

Renault Megane occasion

Een Renault Trafic leasen voor je bedrijf