3 tips voor het bleken van jouw huid | Huid bleken

Pigmentvlekken, moedervlekken, melasma, het zijn allemaal vervelende huidproblemen waar we zo snel mogelijk vanaf willen. Het kan een nefast effect geven op ons zelfvertrouwen want wij vrouwen willen er toch altijd zo goed mogelijk uitzien. Vaak zijn deze huidproblemen heel onschuldig en hebben ze geen medische oorzaak. Wanneer dit zo is, zijn er verschillende mogelijkheden om je huid lichter maken mogelijk te maken. In dit artikel vind je 3 tips die je kan proberen voor het bleken van de huid.

 

Neem je levensstijl onder de loep

Een eerste belangrijke punt, ook al zou je het misschien niet verwachten, is om je levensstijl eens van dichtbij te gaan bekijken. We worden allemaal dagdagelijks geconfronteerd met het feit dat we gezonder moeten eten en meer moeten bewegen. Dit zou niet alleen goed zijn voor ons lichaam maar ook voor onze huid. Onze huid is namelijk een van de belangrijkste organen van ons lichaam dus dienen we hier zorg voor te dragen. Neem daarom je voedingspatroon eens onder de loep, eet je wel gevarieerd, eet je voldoende groeten en fruit en eet je niet te vet? Daarbij kan je beste de gezonde voeding combineren met voldoende beweging. Drink daarbij ook nog eens veel water, aangeraden wordt 1,5 liter per dag en je zal zien dat dit wonderen doet voor je huid.

 

Pigmentvlekken crème

Ben je iemand die gezond leeft, voldoende beweegt en veel water drinkt? Dan kunnen pigmentvlekken ook een andere oorzaak hebben. Wat de oorzaak ook is, je wil ervan af. Je huid bleken kan je daarom naast een gezonde levensstijl, ook doen met een pigmentvlekken crème. Vraag daarom bij de drogist naar Skinlight. Skinlight is een pigmentvlekken crème die goed is voor elke huid. De crème kan geen allergische reacties veroorzaken want Skinlight is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en heeft een neutrale PH waarde. Het is bovendien een heel zuinige crème want je hoeft er maar 2 maal per dag een kleine hoeveelheid van aan te brengen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is Skinlight zijn werk laten doen. Je zal na een aantal weken merken dat je huid lichter maken helemaal niet zo onmogelijk is als je dacht!

 

Chemische peeling

Je huid bleken kan ook op een wat drastischere manier. Denk hierbij aan een laserbehandeling of een chemische peeling. Bij een chemische peeling wordt er een chemische crème op je huid aangebracht en die zal als het ware de bovenste laag van je huid afschrapen. Wanneer je je bovenste huidlaag wegneemt, zullen dus ook de pigmentvlekken of de moedervlekken mee verwijderd worden. Houd er wel rekening mee dat een chemische peeling vrij drastisch is en je je huid goed zal moeten verzorgen, je neemt namelijk de belangrijkste beschermlaag van je huid weg. Goed over nadenken is dus de boodschap!