Next Magazine
Image default
Beauty en verzorging

Voorzorg die belangrijk is voor een laser ontharingsbehandeling

De nazorg is misschien wel iets belangrijker, maar voordat je naar een laser sessie gaat, zijn er ook zeker een aantal stappen die je moet volgen. Je zorgt er alleen maar voor dat het laser ontharen vervolgens beter gedaan kan worden en zo kom je tot hopelijk een erg goed eindresultaat. 

Het scheren

Mocht je beginnen aan een laser traject is het belangrijk om te weten dat je niet meer mag epileren of waxen. De haarwortel moet namelijk aanwezig zijn voor een effectieve laserontharing. Het is de bedoeling dat deze wortels weg gelaserd worden en als je bijvoorbeeld gaat waxen, zijn deze er niet en is het laseren voor niets. Vaker wordt gevraagd om te scheren voor een behandeling. Dit helpt de laserenergie zich te richten op de haarwortel in plaats van op het zichtbare haaroppervlak. In het begin zul je vaker moeten scheren, maar in de loop van de sessies wordt dit natuurlijk steeds minder. 

Verzorgingsproducten

Probeer vooral het gebruik van huidverzorgingsproducten op de dag van de behandeling te vermijden. Hierbij kun je denken aan lotions of deodorant. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de gel die wordt aangebracht op je lichaam klontert. Ook is het dragen van make-up niet toegestaan. Je zou het misschien in eerste instantie niet denken, maar een onbehandelde huid zorgt eigenlijk voor de beste reactie op de laser. Het kan uiteraard zijn dat je dit een keertje vergeet en dan kun je het in de meeste gevallen nog altijd schoonmaken in de salon. 

Medische aandacht

Onder voorzorg valt ook het aankaarten van alle medische geschiedenis die je hebt. Hier valt ook onder wat er op dit moment speelt. Dit kan een zwangerschap zijn, in dat geval moet je wachten met laserontharing tot na de zwangerschap en na de periode van borstvoeding geven. Het kan ook zijn dat je huidproblemen hebt en dit is zeer belangrijk voor de kliniek of de salon om te weten. Bespreek dus daarom goed van tevoren, zodat er niets verkeerd kan gaan tijdens de behandelingen of erna. Nu ben je in ieder geval goed voorbereid voor je eerste laser ontharing afspraak.