Next Magazine
Image default
Bedrijven

De Kantonrechtersformule of transitievergoeding toepassen

Er is een Kantonrechtersformule of transitievergoeding. Dat is fijn om te weten als u twijfelt over het nut van een proces. Ook kan dit handig zijn tijdens de onderhandelingen bij een vaststellingsovereenkomst indien u gaat voor een ontslag met wederzijds goedvinden. In dat geval zult u geen transitievergoeding meer ontvangen via het recht, deze zult u dus moeten krijgen via de onderhandelingen. Het is dus fijn om te weten waar u ongeveer op moet doelen tijdens deze onderhandelingen. Dat kan door de Kantonrechtersformule of transitievergoeding  toe te passen. Daardoor weet u het minimum bedrag wat u dus sowieso krijgt. Tijdens de onderhandelingen is het slim hier iets boven te gaan zitten .Indien uw werkgever hier niet mee akkoord gaat, krijgt u bij ontslag alsnog het bedrag wat u berekend had met de Kantonrechtersformule of transitievergoeding. Met andere woorden: U heeft niets te verliezen. Dat is natuurlijk een fijn idee.

De mogelijkheden bij de rechtbank

De opbouw van de Kantonrechtersformule of transitievergoeding is bepaald via wettelijke regelingen. Er spelen meerdere factoren mee, maar het is vrij goed te bepalen vooraf wat de rechter zal oordelen. Hierbij kan een advocaat u ook helpen. Er zijn namelijk veel zaken over de vergoeding bij de rechter. Daardoor is de Kantonrechtersformule of transitievergoeding ontstaan. Dat is fijn want dan weet u vooraf wat u kunt verwachten dat de uitkomst van het geding is. Dat zorgt voor minder spanning rondom de zaak. Het is van belang dat u zich goed laat inlichten vooraf aan de zaak door een advocaat of jurist die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht.

Toepassing tijdens onderhandelingen

De Kantonrechtersformule of transitievergoeding  heeft veel voordelen. Het zorgt er vaak voor dat de zaken veel sneller beslist worden. Daarnaast geeft de Kantonrechtersformule of transitievergoeding  houvast aan werknemers tijdens onderhandelingen en geeft het werkgevers een idee wat zij moeten gaan betalen na een ontslag. De Kantonrechtersformule of transitievergoeding  is dus fijn voor alle partijen.