Next Magazine
Image default
Bedrijven

Een prefab woning laten ontwerpen

Wanneer je net een stuk grond hebt gekocht kan de voorpret beginnen. Je gaat een eigen huis laten bouwen. Niet zomaar een huis, maar je droomhuis. Je kunt je huis precies zo laten ontwerpen dat het huis helemaal voldoet aan jouw wensen. Tegenwoordig kan er in de architectuur veel. Architectenbureaus kunnen dan ook ontzettend veel. Je kunt kiezen voor een moderne, strakke woning. Je kunt er ook voor kiezen om een wat traditionelere woning te laten ontwerpen. Zelfs een prefab woning is tegenwoordig een mogelijkheid. Weet je niet precies wat een prefab woning is? Wij leggen het je graag uit. Wie weet is de prefab woning wel iets voor jou.

Prefab

Zoals net gezegd, een prefab woning. Een prefab woning is een woning die uit losse onderdelen bestaat. Deze onderdelen vormen samen de constructie van de woning. Prefab is ook wel een afkorting van prefabricated. Dit houdt in dat de woning dus vooraf gebouwd is. De naam verwijst ook naar de manier van bouwen. Een prefab woning kan bijvoorbeeld gemaakt worden uit betonnen elementen. De woning is vaak uniek en combineert minimalistische kenmerken met luxere materialen.

Voordelen

Prefab wordt steeds populairder. Dat is niet voor niets, want prefab heeft een aantal voordelen ten opzichte van traditionele bouwmaterialen. De bouwtijd is bijvoorbeeld een stuk korter. Het fabriceren van de betonnen elementen gebeurt in een fabriek, waardoor de planning goed kan worden bijgehouden. Daarnaast is het beton van erg hoge kwaliteit. Weersinvloeden spelen hierbij geen rol in de productie, waardoor het beton goed kan drogen. Daarnaast is prefab erg betaalbaar en duurzaam. De integratie van maatregelen kan ook in de fabriek direct worden verwerkt. Dat wil zeggen bouwdelen zoals isolatie, kozijnen en gevelafwerking. Als laatste is het een voordeel dat prefab unieke vormen en slanke constructie kent. Het is hierdoor mogelijk om een strakke afwerking te krijgen die ook nog eens energiebesparend is.

https://bruis-architectuur.nl/prefab-woning