Next Magazine
Image default
Cadeau

Kerst Decoratie Ideeën: De beste manieren om uw huis te versieren voor de feestdagen

Wist u dat het eerste geregistreerde gebruik van kerstbomen als huisdecoratie in Duitsland in de jaren 1800 plaatsvond? Of dat de traditie van het ophangen van kousen teruggaat tot het Engeland van de 15e eeuw? Wij brengen u alles wat u moet weten over kerstdecoraties en woondecoraties voor de feestdagen. Uw huis gezellig en feestelijk houden in deze tijd van het jaar is de helft van het plezier, maar het kan ook een hele onderneming zijn. Gelukkig zijn er tal van eenvoudige trucs om de last te verlichten en toch de dingen magisch te houden. Van decoratietips tot doe-het-zelfprojecten, wij hebben alles wat u nodig hebt om vandaag nog aan de slag te gaan met uw vakantiedecoraties en Lemax kerstdorp.

 

Decorating Basics

– Kerstbomen – Van oudsher is de kerstboom het belangrijkste decorstuk in een kerstsfeer, maar vóór de jaren 1800 waren ze in Europa eigenlijk niet zo gebruikelijk. Vroege bomen werden versierd met appels en kalebassen, een weerspiegeling van de plaatselijke oogsttradities. Vandaag de dag is de kerstboom echter een must in de meeste huizen. – Ornamenten – De vroegste ornamenten waren waarschijnlijk niet meer dan vogelveren en bessen, maar vandaag de dag zijn er ornamenten in een grote verscheidenheid aan thema’s, materialen en zelfs prijzen. Traditioneel weerspiegelen kerstornamenten de cultuur of de geschiedenis van de feestdagen, waarbij vaak christelijke iconen worden afgebeeld. Tegenwoordig zijn er echter ornamenten in allerlei verschillende thema’s, van decoratief tot functioneel. – Slingers en kransen – In veel culturen is de decoratie van deuren en ramen een belangrijk onderdeel van de kersttraditie, waarbij enkele van de vroegste decoraties kransen van evergreens waren. Vandaag, slingers en kransen komen in een verscheidenheid van materialen, maten, en thema’s. De meeste zijn relatief eenvoudig te monteren en maken grote decoraties voor andere delen van het huis, zoals de schoorsteenmantel of entree. – Kunstkerstbomen – De eerste kunstkerstbomen werden gemaakt van papier en folie, en werden eind 19e eeuw in Duitsland uitgevonden. Vandaag de dag zijn kunstbomen verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan soorten, van miniatuur tot ware grootte, evenals materialen. De meeste zijn gemakkelijk in elkaar te zetten, zelfs voor mensen die zichzelf niet zo handig vinden.

 

Geuren voor de feestdagen

De geuren van de feestdagen zijn niet alleen een kwestie van persoonlijke smaak: ze zijn ook een kwestie van traditie. Kennis van de geschiedenis van de verschillende geuren kan u helpen te beslissen welke u het liefst in uw huis gebruikt, en misschien zelfs ideeën geven voor cadeaus. – Kaneel – Dit is de populairste geur tijdens de feestdagen, misschien vooral vanwege zijn veelzijdigheid. Kaneel kan gebruikt worden om alles te begeuren, van scones en koffie tot glühwein en cider. Het wordt ook al sinds de 19e eeuw gebruikt als versiering tijdens de kerstdagen. – Gember – Gember is een andere geur die voor veel verschillende dingen kan worden gebruikt, waaronder eten en drinken. Wat het echter bijzonder leuk maakt voor de feestdagen, is dat het een van de weinige geuren is die al sinds het allereerste begin met Kerstmis wordt geassocieerd. – Fruit- en notengeuren – Niet alle geuren die van voedsel afkomstig zijn, zijn zoet. Veel mensen geven de voorkeur aan de meer natuurlijke aroma’s van fruit en noten voor de feestdagen, hoewel deze geuren niet zo lang blijven hangen als de meer kruidige geuren. Dit kan echter een goede zaak zijn, omdat u dan minder lang van de geuren kunt genieten zonder overweldigd te raken. – Dennengeur – Van kaarsen tot geuroliën en sprays, dennengeuren zijn een traditioneel onderdeel van de meeste kerstdecoraties. Dennengeuren zijn ook populair voor andere winterse feestdagen, zoals Thanksgiving en Hanukkah, en ze kunnen ook worden gebruikt om het huis het hele jaar door op te frissen.

 

Feestverlichting

Een van de gemakkelijkste en snelste manieren om een kamer op te vrolijken is met een sliert feestverlichting. Ze zijn goedkoop en kunnen worden gebruikt in een breed scala van instellingen, van vakantie decoraties tot alledaagse sfeerverlichting. Veel feestverlichting heeft meerdere standen, waaronder langzaam veranderende kleuren, pulserende lichtjes, getimede sequenties en zelfs geluid-geactiveerde modi. Feestverlichting is gemakkelijk op te hangen zowat overal. Zij kunnen binnen in een grote verscheidenheid van plaatsen, zoals de Kerstboom, rond de open haard, of op de schoorsteenmantel worden gebruikt. Ze kunnen zelfs buiten worden gebruikt, als u zorgvuldig kiest voor lampjes die weerbestendig zijn. Bij het kiezen van feestverlichting, heb je een breed scala aan opties. Er zijn veel verschillende stijlen en soorten van lichten, het aanbieden van een breed scala aan helderheid. Sommige komen zelfs met afstandsbedieningen, waardoor het gemakkelijk is om de verlichting aan te passen wanneer u maar wilt.

 

Conclusie

Laat de stress van het versieren u dit vakantieseizoen niet in de steek! Van tips tot handige hacks, er zijn veel manieren om de last te verlichten en het proces eenvoudiger te maken. Van de basisprincipes van het versieren tot geuren en feestverlichting, wij hebben alles wat u moet weten over de feestdagen en de bijbehorende versieringen. Met een beetje geluk geniet u binnenkort meer van de feestdagen dan ooit tevoren!

https://www.eurofleur.nl/kerst-lemax-huisjes