Creëer een betrokkenheidsgevoel door een medewerkersbetrokkenheidsonderzoek

Het is logisch dat u als ondernemer wilt weten wat uw personeel van uw organisatie vindt. Kies dan voor een medewerkersbetrokkenheidsonderzoek. Toch is het meetinstrument van Myhrsol inzetbaar voor verschillende doeleinden. Zo kan een lage beoordeling van productiviteit, motivatie of ontwikkeling gelinkt worden aan ziekteverzuim of een burn-out. Zo kun je ziekteverzuim of een burn-out snel opmerken. Hoe eerder een knelpunt opgemerkt wordt, des te eerder een werknemer geholpen kan worden. Met een medewerkersbetrokkenheidsonderzoek zorgt u voor overzicht, een eerlijke feedback van uw personeel en een betrokkenheidsgevoel. Hierdoor bent u eerder in staat om een ontevreden gevoel onder uw werknemers weg te nemen en voelen zij zich eerder gehoord.

Dankzij een medewerkersbetrokkenheidsonderzoek voelen uw medewerkers zich gehoord

Iedereen wil gehoord worden. Dat is het ook het geval voor werknemers binnen een organisatie. Wanneer een medewerker feedback of verbeterpunten heeft, is het zowel voor de werknemer als voor de onderneming goed dat er serieus naar die punten worden gekeken. Met een medewerkersbetrokkenheidsonderzoek controleert u eenvoudig en overzichtelijk de mening van al uw personeel om binnen een korte tijd tot een duidelijke conclusie te komen. Op die manier krijgt u een overzicht van de productiviteit, weet u of de doelen haalbaar zijn en wat de sfeer is op de werkvloer. Met een medewerkersbetrokkenheidsonderzoek weet u zeker dat uw personeel met een fijn gevoel naar het werk blijft gaat.

Een beter inzicht binnen uw bedrijf dankzij een medewerkersbetrokkenheidsonderzoek

Heeft u het gevoel dat u niet weet wat er echt speelt op de werkvloer? Neem dit gevoel weg en kies voor een medewerkersbetrokkenheidsonderzoek. Kom erachter in hoeverre een afdeling gemotiveerd is, een team hun doelen behaald en of uw werknemers binnen uw hele organisatie met een fijn gevoel naar het werk gaan. Met een medewerkersbetrokkenheidsonderzoek bepaalt u zelf op welke schaal u onderzoek doet naar de werkzaamheden binnen uw bedrijf en de tevredenheid binnen de organisatie. Op die manier weet u beter wat u kunt verbeteren, waardoor u als bedrijf vooruitgaat. Focussen u op hetgeen dat er echt toe doet en maak gebruik van een medewerkersbetrokkenheidsonderzoek als u actie wilt ondernemen.