Next Magazine
Image default
Dienstverlening

Het is belangrijk de woning te onderhouden

Door uiteenlopende oorzaken kan de staat van uw woning door de jaren heen verslechteren. Het is echter vrij gemakkelijk om de woning er weer stralend uit te laten zien. In de volgende alinea’s beschrijven wij voor u hoe dakwerken en gevelrenovatie de staat van uw woning enorm kunnen verbeteren.

Gevelrenovatie aanbrengen

De term gevelrenovatie is eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere werken die verricht worden aan de gevel. Zo zorgt gevelreiniging er voor dat vuil en mossen van uw woning worden verwijderd. Het aanbrengen van gevelreiniging zorgt er voor dat de woning er weer als nieuw uitziet. Een andere werkzaamheid die gevelrenovatie bedrijven uitvoeren is het herstellen van voegwerk. Door wind en zure regen kan het gebeuren dat voegselwerk in de loop van de jaren in verval raakt. Het voegwerk van een gevel moet eigenlijk om de 10 jaar bijgewerkt worden door een gevelrenovatie bedrijf zodat die er weer als nieuw uitziet. Om een gerenoveerde gevel te beschermen is het verstandig om de gevel te laten impregneren zodat vuil en zure regen geen probleem meer vormen voor uw gevel. Wanneer we kijken naar de prijs van het herstellen van voegwerk ligt dit ronde de €30,- per m2. Het impregneren van de gevel kost tussen de 300 en 400 euro. Wanneer uw gevel volledig gerenoveerd is zult u zien dat de woning er weer bijna als nieuw uitziet.

Bescherm de waarde van uw dak

Het is zeer aan te raden om elke 10 jaar een dakwerken uit te voeren om de staat van uw dak te beschermen. Een ervaren dakwerker kan de staat van uw dak controleren en kan kapotte dakgoten, dakpannen en afvoeren repareren. Het regelmatig uitvoeren van dakwerken zorgt er voor dat uw woning altijd in een optimale staat blijft verkeren. De prijs van dakwerken is afhankelijk van het type dak van de woning. Het uitvoeren van dakwerken op een hellend dak vereist meer arbeid dan het werken op een plat dak. De prijs per vierkante meter zal dan ook hoger zijn voor dakwerken op een hellend dak. Elke type dakwerk heeft zijn eigen prijs. Vergelijk om deze reden meerdere prijzen bij lokale dakdekkers zodat u nooit voor een verrassing komt te staan.

http://www.dakdekker-wijzer.nl/dakwerken/groningen/veenhuizen/

Gerelateerde artikelen

Spreekt circulaire economie jouw aan? lees dan hoe je dit met je werkplek kan samensmelten

Een PVC zeil op maat laten maken

Kies de juiste schuifdeursystemen voor jouw schuifdeuren