Electronica en Computers

Dit is hoe de 4K monitoren werden getest.

Dit is hoe de 4K monitoren werden getest.

De 4K-monitoren met hoge resolutie die we onder de loep hebben genomen, zijn de weergave van de toekomst. Toch zijn er nog enkele problemen met de nog jonge apparaten die moeten worden opgelost. In een 4K monitortest bekeken ze de schermen vanuit verschillende hoeken en afstanden in een praktische test. Het resultaat van de verschillende aspecten moet de potentiële kopers de nodige tips geven om de kwaliteit van de 4K-monitoren te controleren en het juiste model voor hun eigen huishouden te kiezen.

Ergonomie en instellingen

De 4K-monitor moet perfect zijn afgestemd op uw prioriteiten, dus de schermen hebben verschillende opties. Deze flexibiliteit maakt de 4K-monitoren tot individuele apparaten die zich aanpassen aan de eisen van de werkplek en de multimedia-eisen. Een verandering in de kantelhoek staat bekend als een kantelhoek en is nu een standaardfunctie van de 4K-monitor.

Met een 4K-monitor met IPS-paneel is deze extra functie bijzonder praktisch, omdat er geen problemen zijn met de kijkhoek. Door het aanpassen van de hoeken kan de werkplek ergonomisch worden ontworpen en biedt het meerdere personen een goed zicht op de monitor.

De aansluitingen

De 4K Screen is uitgerust met tal van connectoren die zorgen voor een flexibele functionaliteit. Belangrijk hierbij zijn onder andere de grafische kaart en de compatibele interface. Dit is DisplayPort 1.2 of HDMI 2.0. Een eerdere versie zou niet geschikt zijn en VGA of DVI bieden ook niet de noodzakelijke overdrachtssnelheid. Dit zou de weergave doen flikkeren en het werk verstoren, zelfs als u alleen tekst bewerkt. In een test van de 4K-monitoren werden niet alleen de poorten voor de grafische kaart gecontroleerd en geëvalueerd, maar ook de aansluitmogelijkheden voor TV, PC en andere hardware.

De grootte van de monitor

De grootte van de 4K monitor zegt niets over de kwaliteit, maar over de geschiktheid van het apparaat. Het moet worden geselecteerd om het aan te passen aan de primaire toepassing, om latere beperkingen te voorkomen. De grootte wordt bepaald door de diagonaal van het scherm. Het wordt gemeten van de ene hoek naar de andere, waarbij de meeteenheid standaard inches is. Een inch is 2,54 cm, dus een 28-inch monitor heeft een diagonaal van 71,12 cm. Wie de kleinere 24-inch modellen vergelijkt met een grotere 32-inch monitor, bijvoorbeeld, zal onder de indruk zijn van de XXL-schermen.

Dit laat zien wat de 4K technologie kan bereiken. Maar als de 4K-monitor vooral op kantoor wordt gebruikt, is een beeldschermdiagonaal van 22 of 24 inch over het algemeen voldoende. Deze kleinere monitoren zijn veel flexibeler en laten duidelijk zien hoe goed de beeldkwaliteit is met 4K. Bij het bewerken van afbeeldingen vertrouwen veel gebruikers op monitoren met een diagonaal van minstens 30 inch. De grote schermen zijn ook een uitstekende keuze voor het bekijken van video’s of het spelen van online games. De monitoren die werken met het 16:9-formaat zijn ook geschikt voor het bekijken van films, omdat er geen zwarte balk aan de boven- en onderkant is, zoals het geval is bij andere schermen zonder dit formaat.

De reactietijd

De vergelijkingswinnaars van de 4K-monitoren hadden een zeer hoge snelheid in verschillende tests, wat betekent dat ze zeer snel reageren. Dit maakt ze de juiste apparaten voor het spelen van actiespellen of het genieten van films, zoals in de bioscoop. U heeft altijd een goed zicht op de actie zonder rukken of storende vervaging.

Lees meer: tevredenconsument.nl

https://tevredenconsument.nl/

De meest populaire AED’s

De afkorting AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Dit is een draagbaar apparaat dat een hartritme bij een hartstilstand weer kan herstellen door middel van een elektrische schok.

Het lijkt alsof een hart helemaal stilstaat bij een hartstilstand. Wat er gebeurt is dat de hartkamers niet meer gaan samentrekken doordat ze snel en chaotisch worden geprikkeld. Als dit gebeurd word dit ventrikelfibrilleren genoemd. Er is dan een AED nodig om het hart weer te helpen zodat het weer normaal kan gaan kloppen. Het resetten van het hart wordt defibrilleren genoemd.

 

De meest populaire AEDS:

 • Philips Heartstart HS1: Wereldwijd meest verkocht. Gebruiksvriendelijk apparaat. Heeft een informatieknop voor extra begeleiding tijdens het reanimeren.
 • Heartsine Samaritan PAD 350P AED: Complete AED voor een relatief klein prijsje. 8 Jaar fabrieksgarantie. Licht en overzichtelijk apparaat. Beste apparaat wat bestand is tegen stof en water.
 • Philips Heartstart FRx: Gebruiksvriendelijk en duurzaam apparaat. Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en stevig. Zeer geschikt voor op kantoor, sportclubs en verenigingen.
 • Zoll AED Plus: Dit apparaat geeft feedback voor betere hartmassages. Geeft begeleiding aan hulpverleners tijdens het reanimeren. 7 Jaar garantie en zeer gebruiksvriendelijk.
 • DefiSign Life AED: Goed en vooral gebruiksvriendelijk apparaat. 10 Jaar garantie. Eenvoudig in gebruik en voordelig in aanschaf en onderhoud.

 

Geld verdienen met dronefotografie

Geld verdienen met dronefotografie

Het gebruik van een drone met camera zoals de DJI Mavic 2 Pro is vooral zakelijk heel aantrekkelijk. Een drone kopen om er geld mee te verdienen kan dus een heel goed idee zijn. Dat komt onder andere omdat er een aantal branches zijn waar je veel succes kunt boeken met het maken van foto’s met behulp van het toestel. Het is dan natuurlijk wel belangrijk om te weten welke branches dit zijn. Mogelijk kan je hier dus kansen grijpen door een drone te kopen je te bekwamen in het maken van goede foto’s en video’s. De volgende branches zijn goede opties om te verkennen.

Huwelijksfotograaf

Als er een dag in het leven is waarop het maken van de mooiste foto’s centraal staat, dan is het wel de huwelijksdag. Dit kan je dan ook direct zien als misschien wel de belangrijkste branche om in te werken met een drone met camera. Heb je bovendien al ervaring met het maken van trouwreportages. Dan kan een drone kopen net die volgende stap zijn die jou van de concurrentie laat onderscheiden. Dat kan natuurlijk in een drukke markt met veel concurrentie een goede deal zijn. Alleen al om die reden is het overwegen van het aanschaffen van een drone voor je werk goed te verklaren.

De huizenmarkt

Ook als makelaar kan je een flink voordeel hebben van het maken van goede foto’s. Meer en meer gaat het namelijk om de kwaliteit van de woning als geheel. De oppervlakte en het aantal kamers is allang niet meer voldoende om te melden. Het huis moet daarom dus ook op de best mogelijke manier in beeld worden gebracht. Er is geen andere vorm dan de foto’s die je maakt met een drone met camera die hiervoor kan zorgen. Je kunt bijvoorbeeld beelden vanuit hoeken maken die normaal onbereikbaar zouden zijn. Reden genoeg om een drone kopen als makelaar als een serieuze optie te zien.

Journalistiek

Iedereen kan zich op de journalistiek storten. Dit wordt dan ook veel gedaan. Daarom is het ook hier van belang iets te kunnen wat de concurrentie niet kan. Zeker de opkomst van de camjo, of camerajournalist, is hier een belangrijke factor in. Wanneer je goed bent met een drone met camera, dan kan je belangrijke beelden maken van gebeurtenissen die de moeite waard zijn voor bijvoorbeeld het journaal of de actualiteitenprogramma’s. Hier kan je dan dus zomaar een aardig extraatje mee verdienen. Zeker ook wanneer je een goedkope drone hebt gekocht. Die kan je dan gemakkelijk terugverdienen op deze manier.

https://www.dronekiezer.nl/

Het powernet voor je stroomnetwerk.

Powernet wordt ook wel gezien als datacommunicatie verbindingen via het elektriciteitsnet. Een andere benaming hiervoor kan ook PLC (Power Line Carrier) zijn. Deze verbindingen werden altijd op lage snelheden gebruikt bij het inschakelen en uitschakelen van lantaarnpalen. Sinds 2009 is deze techniek, het powernet sterk verbeterd en vernieuwd, zodat het voor particulieren ook steeds interessanter wordt om gebruik te maken van een powernet. Maar hoe kun je als particulier dan gebruik maken van een powernet kun je denken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de internetmodem in de meterkast te verbinden met de computer op een zolder. Dit is mogelijk door op beide plaatsen een Powerline Ethernet-adapter te gebruiken. Het is dan wel nodig om er 2 aan te sluiten, maar meer kan ook. Het is zelfs mogelijk om 16 adapters in de huiselijke omgeving aan te sluiten. De snelheid is sterk afhankelijk van de type adapter die je in gebruik neemt. De meest voorkomende verbindingssnelheid is 14,85,200 tot 1000mb per seconde. Dit kun je vergelijken met dezelfde snelheid als een bekabelde verbinding. Echter is de powernetoplossing storingsgevoeliger en duurder in de aanschaf in vergelijking met de bekabelde verbinding. Mocht er een storing optreden, kun je altijd een storingsdienst inschakelen. Soms is het ook mogelijk om de kleinere storingen zelf op te lossen. Ga daarom altijd na op de website van de storingsdienst of ze een stappenplan online hebben staan, die je kan helpen bij het oplossen van de kleinere storingen.  Er zijn ook voordelen verbonden aan een netwerk via het stroomnetwerk, namelijk;

 • Hoge overdrachtssnelheden tot wel 1000Mbps.
 • Superklein design, dus onopvallend terug te vinden in een stopcontact.
 • Gemakkelijk te installeren.
 • Eenvoudig in elke ruimte te gebruiken, omdat het weinig ruimte inneemt.
 • Geen straling die schadelijk kan zijn voor je.
 • Het is een veilige manier voor je stroomnetwerk.
http://www.groenewegendelft.nl/

Wat zijn de laatste nieuwe printers?

Voor het moment maakt men het meest gebruik van een normale continuous inkjet printer, deze wordt gebruikt door zowel particulieren als bedrijven.  De printer die vooral door bedrijven worden gebruikt is de QR code printer.  deze QR code printers zijn wel wat later gekomen en zijn nog niet zo super populair. Je kan deze wel nuttig gebruiken voor je bedrijf,  wanneer je bijvoorbeeld in een IT winkel bent en je wilt iets kopen maar dit artikel is niet meer in voorraad, dan kan je als bedrijf  hier een QR code plaatsen en wanneer je deze dan scant verwijst deze je door naar de online website naar de pagina van het desbetreffende product en kan je het zo kopen.  Wat natuurlijk de klant aanzet om het product alsnog te kopen.

De laatste nieuwe printer die is uitgekomen is een 3D printer. Deze is de laatste tijd bekend geworden en dit zal ook wel een zeer populaire printer worden omdat je werkelijk alles kan maken met een 3D printer.  Met een 3D printer kan je zaken makkelijk namaken door middel van digitale bouwtekeningen.  Bij het maken van zo een digitale bouwtekening moet je wel over bepaalde expertise beschikken om een goede bouwtekening aan te maken.

Maar hoe gaat zo een 3D printer nu eigenlijk te werk?  Zo een 3D printer maakt gebruik van poeder die een inkjetprinter ook gebruikt,  alleen drukken ze niets op papier maar  worden de lagen telkens op elkaar verbonden waardoor ze de vast vorm aannemen die je hebt gemaakt in je digitale bouwtekening. 

Deze 3D printer word meer en meer gebruikt en niet alleen om iets klein te maken zoals een stoeltje, ze worden gebruikt in de medische wereld, in de architectuur, entertainmentindustrie en nog veel meer.  Het is een innovatief idee waarmee je zeer veel kan bereiken en wat zeker een meerwaarde is in je bedrijf als je er één hebt. Natuurlijk kijk je ook wel tegen een serieus prijskaartje aan als je een fatsoenlijke, professionele 3D printer wilt kopen.

http://www.kba-metronic.com/nl/

Een nieuwe drone kopen

Op zoek naar een nieuwe drone?

Dan ben je niet de enigste. Anno 2014 zijn behoorlijk wat mensen in het bezit van een eigen drone. Daar komen steeds meer mensen bij. Drones zijn booming business! 2014 is het beste jaar ooit voor consumenten drones. In dit artikel probeer ik jou te helpen bij het vinden van een passende drone. Klik op één van de links voor meer informatie over drones.

Welke drone past bij mij?

Wil je een drone kopen maar weet je niet goed welke bij je past? Of wat de mogelijkheden zijn? Oriënteer je dan goed. Het is zonde als je na de aankoop er achter komt dat je beter een andere drone had kunnen kopen. Je kan het volgende stappenplan volgen bij het kopen van een drone.

 • Wat wil ik met de drone gaan doen? Vraag jezelf af waarvoor je de drone wil gaan gebruiken, hoe vaak je de drone wil gebruiken en hoe ervaren je bent met het besturen van een drone. De antwoorden op deze vragen moeten je al een beeld geven van welke drone het best bij je past. Wanneer je de drone af en toe wil gebruiken moet je geen hele dure kopen. Omgekeerd moet je bij regelmatig gebruik geen beperkte drone kopen.
 • Lees reviews over de drone die je wil gaan kopen. Zo kom je achter de ervaringen van andere gebruikers.

Lees hier meer over het komen van een drone

http://www.droneselect.nl/drone-kopen/