Next Magazine
Image default
Electronica en Computers

Wat zijn de laatste nieuwe printers?

Voor het moment maakt men het meest gebruik van een normale continuous inkjet printer, deze wordt gebruikt door zowel particulieren als bedrijven.  De printer die vooral door bedrijven worden gebruikt is de QR code printer.  deze QR code printers zijn wel wat later gekomen en zijn nog niet zo super populair. Je kan deze wel nuttig gebruiken voor je bedrijf,  wanneer je bijvoorbeeld in een IT winkel bent en je wilt iets kopen maar dit artikel is niet meer in voorraad, dan kan je als bedrijf  hier een QR code plaatsen en wanneer je deze dan scant verwijst deze je door naar de online website naar de pagina van het desbetreffende product en kan je het zo kopen.  Wat natuurlijk de klant aanzet om het product alsnog te kopen.

De laatste nieuwe printer die is uitgekomen is een 3D printer. Deze is de laatste tijd bekend geworden en dit zal ook wel een zeer populaire printer worden omdat je werkelijk alles kan maken met een 3D printer.  Met een 3D printer kan je zaken makkelijk namaken door middel van digitale bouwtekeningen.  Bij het maken van zo een digitale bouwtekening moet je wel over bepaalde expertise beschikken om een goede bouwtekening aan te maken.

Maar hoe gaat zo een 3D printer nu eigenlijk te werk?  Zo een 3D printer maakt gebruik van poeder die een inkjetprinter ook gebruikt,  alleen drukken ze niets op papier maar  worden de lagen telkens op elkaar verbonden waardoor ze de vast vorm aannemen die je hebt gemaakt in je digitale bouwtekening. 

Deze 3D printer word meer en meer gebruikt en niet alleen om iets klein te maken zoals een stoeltje, ze worden gebruikt in de medische wereld, in de architectuur, entertainmentindustrie en nog veel meer.  Het is een innovatief idee waarmee je zeer veel kan bereiken en wat zeker een meerwaarde is in je bedrijf als je er één hebt. Natuurlijk kijk je ook wel tegen een serieus prijskaartje aan als je een fatsoenlijke, professionele 3D printer wilt kopen.

http://www.kba-metronic.com/nl/