Whirlpool wasmachine foutcodes door wasmachine reparatie Amsterdam

Whirlpool wasmachine foutcodes door wasmachine reparatie Amsterdam

De gevreesde “seriële communicatiefout” in Whirlpool-gebouwde voorladers toont verschillende codes, afhankelijk van het specifieke model.

Op de Old-Skool Duet-ringen was de meest voorkomende communicatie-foutcode F-11:

communicatiefout tussen de centrale besturingseenheid (CCU) en de motorbesturingseenheid (MCU).

Op de nieuwe Duet-sluitringen is dezelfde fout opnieuw geëtiketteerd als F-28.

Wasmachine reparatie Amsterdam repareert alle typen Whirlpool wasmachines

Op sommige Maytag-voorladers (alle gebouwd door Whirlpool, mocht u dat nog niet wisten), ziet u mogelijk een F6E2-foutcode, een communicatiefout tussen de CCU en de gebruikersinterface (UI) -borden.

Velen van een fijne door de strijd geharde strijder van het apparaat zijn in de war gebracht door deze foutcodes en hebben onnodig hun onderkleding bevuild met het weggooien van elke besturingskaart.

Maar deze foutcodes voor seriële communicatie hebben allemaal één groot ding gemeen:

Ze worden bijna NOOIT veroorzaakt door een slechte printplaat! In plaats daarvan zijn ze precies zoals de foutcodebeschrijving zegt: een communicatiefout tussen twee kaarten. Met andere woorden, een slechte verbinding.

Oh, ik weet het … je zult een paar jongens horen zweren dat het een slecht moederbord was, omdat ze het zo-en-zulke bord verving en het probleem oploste, dus het moest een slecht bord zijn. Maar wij zijn hier om je te laten zien dat in 99,9999% van deze gevallen het bord zelf perfect functioneel is, maar het echte probleem is de VERBINDINGEN met het bord.

Wasmachine reparatie Amsterdam kan de moderne voorlader vakkundig repareren

Laten we even een minuut nadenken over de moderne voorlader en de gemiddelde wasruimte. In deze voorladers heb je minimaal twee (CCU en MCU) soms vier (CCU, MCU, UI en Steam Board) verschillende borden die allemaal met elkaar moeten praten en gegevens heen en weer doorgeven: digitale gegevens, spanningen. Hoe doen ze dit?

Omdat ze nog geen interne Wi-Fi in apparaten hebben ingebouwd, zijn al deze kaarten met elkaar verbonden door middel van speciale kabelbomen genaamd seriële communicatiekabels. Al deze gegevensuitwisseling wordt feitelijk gecontroleerd en geverifieerd door een proces dat ‘handshaking’ wordt genoemd (ja, dat is het echt). Als op enig moment tijdens dit continue proces van het heen en weer doorgeven van gegevens een fout wordt ontdekt tijdens het handshaking, gooit de CCU een seriële communicatiefout. De foutcode die het dichtst in de buurt komt, is door je te vertellen welke twee borden problemen hadden met praten. Maar dat is dichtbij genoeg!

Dus wat veroorzaakt deze fouten? Veel dingen! In feite, gezien de omstandigheden waarin deze wasmachines moeten werken met veel trillingen, vocht, vochtigheid, hitte, enz., Is het verbazingwekkend dat ze net zo goed werken als ze. Maar het enige dat nodig is, is een losse verbinding op een molex-connector op een kabelboom of een geoxideerde pad op de besturingskaart om die handshaking te verstoren. Het hoeft niet eens een totaal verbroken verbinding te zijn, alleen een met een laag genoeg signaal / ruis-verhouding die de CCU niet kan bepalen wat het signaal is en wat de ruis is.

Oké, hier is het gedeelte waar je op hebt gewacht: de Silver Bullet Fix voor deze ongrijpbare en mysterieuze seriële communicatiefouten in Whirlpool-gebouwde voorladers.

Het harnas zelf kan (en meestal) goed controleren. Dat is meestal niet het probleem. Het probleem zit in de verbindingspunten van het harnas waar de molex-connector op het harnas aan beide uiteinden op de kaarten wordt aangesloten. De tanden kunnen losraken of de pads op het bord kunnen geoxideerd raken. Hier is een techniek die ik met veel succes heb gebruikt bij dit soort problemen. Trouwens, alle moderne voorladers werken op dezelfde manier en gebruiken vrijwel dezelfde basistechnologie, dus dit oplossingsconcept voor seriële communicatiefouten is van toepassing op alle merken voorladers, niet alleen Whirlpool.

Heeft u een storing of foutcode aan uw Whirlpool wasmachine? Bel dan met wasmachine reparatie Amstelveen voor een vakkundige reparatie.

https://witgoed-reparatie.net