Next Magazine
Image default
Financieel

Geld lenen

Geld lenen, waar en bij wie kun je dat het beste doen?

Veel mensen hebben in hun leven wel een keertje geld geleend. Het lenen van geld kan op verschillende manieren en bij verschillende instanties. De meningen over geld lenen zijn verdeeld. Er bestaan mensen die er fel op tegen zijn, andere mensen gaan hier stukken makkelijker mee op. Het ligt er natuurlijk ook aan waar je het geld leent. In de meeste gevallen wordt er geld geleend bij een bank. Dit kan een grote bank zijn maar ook een kleine. Voordat je bij de bank kan geld lenen gaan ze kijken of dit mogelijk is. Je betaalt hier uiteraard wel een rente over. Als de bank je geen lening wilt verstrekken moet je op zoek naar wat anders. Je kunt je dan afvragen wat de verdere mogelijkheden zijn. Soms is er iemand in je familie kring die over een groot vermogen beschikt. De mogelijkheid is om dit familielid je plan voor te leggen en te vragen of je mag geld lenen. Wanneer dit geen optie is moet je op zoek naar een andere oplossing om te kunnen geld lenen. Een andere optie is om iemand in je vrienden of kennissen kring te vragen. Samen kun je kijken wat voor afbetalingsregeling je kunt treffen om het geleende bedrag weer netjes terug te betalen. Het afspreken van een goede afbetalingsregeling is belangrijk. Wanneer dit niet goed en juist wordt afgesproken kan dit problemen veroorzaken. Vooral als mensen geld lenen bij familie en of kennissen is het belangrijk dat je alles zwart op wit vast legt. Als je het geld bij een bank leent kijkt de bank naar je kredietwaardigheid. Dit houdt in dat de bank kijkt of je het bedrag dat je wilt lenen wel terug kunt betalen. Als je maandelijks een vast inkomen hebt, lenen banken je eerder geld dan wanneer je een onregelmatig inkomen hebt. Dit komt bijvoorbeeld voor als je een zelfstandig ondernemer bent. Je moet de bank dan proberen te overtuigen met argumenten.

De voordelen van geld lenen

Geld lenen kan vele voordelen hebben. Wanneer je net afgestudeerd bent en net een baan hebt wil je in de meeste gevallen graag verhuizen naar een grotere woning. Het huren van een huis is dan een optie. Het nadeel van huren is dat het huis nooit van jezelf wordt. Daarom willen veel starters een leuke woning kopen. Maar ja, een woning kopen zonder geld gaat wat lastig. Wat moet je dan doen? Geld lenen bij een bank, familie, vrienden of kennissen biedt dan de oplossing. Op deze manier kun je je dromen achteraan en het huis kopen waar je graag zou willen lopen. Naast het kopen van een huis zijn er meerdere doeleinden waarvoor geld lenen gebruikt wordt. Veel mensen gaan geld lenen bij een bank, vrienden, kennissen of familie om een mooie nieuwe auto aan te schaffen. Je kunt je bij jezelf afvragen of dat wel zo’n goed idee is om te doen. Echte auto liefhebbers zijn van mening dat dat prima kan! Een ander zou zeggen, leen nooit geld voor het kopen van een auto! Wat ook regelmatig voor komt is dat men geld leent als hij of zij een mooie vakantie wil beleven in een ver land. Een mooie vakantie in de zomer, of lekker met het gezin om wintersport! Of heerlijk op vakantie gaan nadat je getrouwd bent, een huwelijksreis, dat kan natuurlijk ook! Zo zie je maar weer. Er zijn genoeg mogelijkheden waaraan je het geleende geld uit kan geven. Bedenk het maar en het kan!

Geld lenen, welke soorten leningen zijn er bij een bank?

Als je uiteindelijk besluit om geld te gaan lenen bij een bank dan is er een enorme mogelijkheid aan soorten leningen. Je kunt het zo gek niet bedenken. De volgende leningen bestaan:

  • hypotheek
  • spaarkrediet
  • rentekrediet
  • persoonlijke lening
  • overbruggingskrediet
  • minilening
  • huurkoop
  • achtergestelde lening
  • doorlopend krediet

Zoals je kunt zien genoeg leningen om uit te kiezen en over na te denken. Als je ervoor kiest om een lening bij een bank af te sluiten is het goed om verschillende banken af te gaan. Je moet gaan onderzoeken welke bank de lening het voordeligst af kan sluiten. Het prijs verschil in het geld lenen zit vooral in de rente. Daarom moet je bij verschillende banken verschillende offertes aanvragen. Pas dan kun je alles naast elkaar leggen en de prijzen vergelijken. Je bent misschien wat langer bezig, maar je bespaart hier tenslotte ook weer een hele hoop mee. Een aanrader dus! Vergeet dat niet. Zoals al eerder vernoemd is kan niet iedereen makkelijk een lening bij de bank krijgen. Als zelfstandig ondernemer is het lastig. Maar ook als je BKR geregistreerd staat is het moeilijk om een lening bij de bank te krijgen. Toch zijn er dan wel mogelijkheden om geld te gaan lenen. Onderzoek je mogelijkheden dan ook goed, wie weet lukt het je wel! En vergeet als je gaat geld lenen de volgende slogan niet: geld lenen kost geld. Het is verplicht dat deze slogan gemeld wordt door financiële instellingen die openbaar kredieten verschaffen. Hier zit natuurlijk ook een waarheid in. Je wordt nooit rijk van geld lenen. Het geld lenen kost altijd veel meer. Uiteindelijk betaal je veel meer terug dan dat je geleend hebt van een bank. Als het lenen van geld niet nodig is, doe dit dan ook niet!

http://www.a1bkrediet.nl/