Next Magazine
Image default
Gezondheid

Het positief effect van een verzwaringsdeken

Vermoeidheid, stress, gedragsveranderingen. Dit kunnen allemaal gevolgen zijn van een slechte nachtrust. In onze huidige samenleving leven we ook onder constante druk. Opgelegde druk van bijvoorbeeld het werk, maar ook onze eigen drukke planning zorgt voor weinig rust in ons hoofd. Het is daarom extra belangrijk om genoeg slaap iedere dag te krijgen. Helaas lukt dat niet altijd even goed. Ook een slechte nachtrust kan leiden tot vermoeidheid en andere negatieve effecten. Probeer daarom iedere avond op tijd naar bed te gaan en probeer minimaal 8 uur slaap te krijgen.

Een oorzaak van slechte slaap kan stress zijn, waardoor je hoofd niet leeg is en je maar aan dingen blijft denken. Ook is het niet verstandig om vlak voor het slapen gaan nog te eten, zuivel of alcohol te drinken. Het lichaam kan dan niet volledig herstellen van de dag, omdat het voedsel dan nog verteerd moet worden. Alcohol kan er wel voor zorgen dat je sneller in slaap valt, maar de kwaliteit van de slaap zal sterk achteruit gaan. Al deze negatieve effecten zorgen voor een slechte nachtrust. Een andere methode om een betere nachtrust te creëren is door het gebruik van verzwaringsdekens.

Kies voor een verzwaringsdeken

Verzwaringsdekens zijn ontwikkeld voor het helpen met slaapproblemen. Zoals de naam al zegt, zijn het dekens die extra verzwaard zijn om een gevoel van druk en geborgenheid te ervaren. SensoLife verzwaringsdekens zijn geschikt voor gebruik bij stress, angst- en slaapstoornissen en ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD en autisme. Je kunt een verzwaringsdeken natuurlijk ook preventief gebruiken om een slechte nachtrust te voorkomen.

Het gewicht van een verzwaringsdeken ligt tussen de 10 en 25 procent van jouw eigen lichaamsgewicht. Doordat het zwaarder aanvoelt dan normale dekens, geeft het een gevoel van veiligheid en comfort.

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/