Industrie

Hoe werkt een hygrostraat precies?

Water is de essentie van het leven, maar vocht kan grote schade aanrichten aan een huis of bedrijf. Een hygrostaat helpt de luchtvochtigheid te reguleren om corrosie te voorkomen, gezondheidsrisico’s te minimaliseren en meer.

Wat is een hygrostaat?

Een vochtigheidscontrolesysteem dat werkt met het koel- en verwarmingsapparaat van het huis en een bepaald vochtigheidsniveau in het huis handhaaft door het vochtniveau automatisch aan te passen, wordt een hygrostaat genoemd. De hygrostaat stuurt signalen naar de luchtbevochtiger om de watertoevoer te stoppen of schakelt de airconditioner in / uit zodra het ingestelde vochtigheidsniveau is bereikt. Het helpt niet alleen om het comfort in huis te behouden, maar voorkomt ook het uitbreken van meeldauw en schimmel in vochtige streken.

Risico’s van een hoge luchtvochtigheid binnenshuis zijn onder meer de groei van virussen, schimmels, bacteriën, meeldauw en huisstofmijtinfecties. Andere zaken, zoals het rotten van raamlijsten door opgezogen condens op ramen, afbladderen van verf en behang, beschadiging van meubels, etc. zijn ook mogelijk door een te hoge luchtvochtigheid. Een te hoge luchtvochtigheid is ook een grote zorg voor recreatievoertuigen, daarom worden droogkits voor het opbergen van boten, campers en auto’s aanbevolen, aangezien hygrostaat geen optie is.

Hoe werkt een hygrostaat?

In een vochtigheidscontrolesysteem, dat geschikt is voor het hele huis, is het centrale HVAC-systeem aangesloten op de luchtbevochtiger / ontvochtiger. De luchtstroom wordt geregeld en de luchtvochtigheid wordt overal in de ruimte geregeld terwijl de hygrostaat de kleppen, kleppen of andere schakelaars aanpast. De hygrostaat kan ook op de thermostaat worden aangesloten om met de AC te werken en de vochtigheid in huis onafhankelijk van de temperatuur te regelen. Wanneer de temperatuur hoog is en de luchtvochtigheid laag, zal de hygrostaat de AC niet inschakelen, maar zal dit doen wanneer de luchtvochtigheid naar hogere niveaus stijgt. Dit helpt bij een optimaal gebruik van het HVAC-systeem en helpt ook bij het besparen van kosten.

Één van de belangrijkste onderdelen van een hygrostaat is een sensorelement dat is gemaakt van alternatieve metalen geleiders die op een vlakke plaat zijn gemonteerd. Een relaisversterker die aan dit sensorelement is bevestigd, geeft nauwkeurige vochtigheidsniveaus door de signalen te lezen die door het sensorelement worden verzonden. De relaisversterker doet dit door de elektrische weerstand te meten die varieert met veranderende vochtigheidsniveaus, veroorzaakt tussen de metalen geleiders. Op basis van deze metingen, als de lucht te droog is, schakelt de hygrostaat de luchtbevochtiger in en vice versa. Dit zorgt ervoor dat de kamer niet te bevochtigd of ontvochtigd wordt.

Voordelen van een vochtigheidscontrolesysteem

Met een breed scala aan voordelen is een hygrostaat een geweldig systeem dat de levenskwaliteit verbetert door uw huis te beschermen tegen vochtgerelateerde problemen. Door de luchtvochtigheid te reguleren, kan een hygrostaat schimmel, schimmel, corrosie en meer verminderen en voorkomen. Het wordt ook gebruikt op commercieel en industrieel niveau, waaronder professionele kantoren, zorginstellingen, voedselproductie en -opslag, fabricage en nog veel meer.

Wil je ook een hygrostaat kopen? Neem dan eens een kijkje op de website van Ecogardenshop.com.

https://www.ecogardenshop.com/nl/kweken/regelapparatuur/hygrostaten/

Realiseer uw product met behulp van een ontwerpbureau

Op het moment dat u al geruime tijd bezig bent met de ontwerpfase van uw nieuwe product, kan het wel eens fijn zijn om hierbij ondersteuning te ontvangen. Deze ondersteuning dient natuurlijk wel van hoge kwaliteit te zijn, evenals uw product is. Bekijk daarom eens de uitgebreide dienstverlening van Lencon. Bij dit ontwerpbureau gaat u samen met professionals aan de slag met het ontwerp en de uitvoering van uw product. Indien u dit wenst kunt u zelfs detachering op het gebied van engineering aanvragen. Dit is handig wanneer u tijdelijk op zoek bent naar wat extra handen.

Maak uw product succesvol

Als productontwikkeling op de juiste manier wordt uitgevoerd is de kans groot dat dit een succesvol product wordt. Verken de toegang tot nieuwe markten, geniet van een voorsprong op uw concurrentie en natuurlijk van de omzet die u draait met uw succesvolle product. Het is echter wel wenselijk om een product te realiseren met behulp van een ontwerpbureau. Het is namelijk geen eenvoudig proces. U dient vele aspecten in gedachten te houden wanneer u bezig bent met de realisatie van uw product. Bijvoorbeeld het feit dat uw misschien wat extra capaciteit kunt gebruiken tijdens het proces. Bekijk hiervoor de mogelijkheden van detachering op het gebied van engineering bij Lencon.

Kom meer te weten over de mogelijkheden bij dit bedrijf

Bent u benieuwd naar wat dit ontwerpbureau kan betekenen voor uw product? Wilt u de mogelijkheden bij Lencon van detachering op het gebied van engineering verkennen? Neem dan gerust eens contact op met een van de deskundige medewerkers. Zij vertellen u graag wat meer over wat er allemaal mogelijk is wanneer u met hen in zee gaat. U vindt de contactgegevens op de website. Hier kunt u tevens meer informatie lezen over de mogelijkheden. Wanneer gaat u de volgende stap zetten in het ontwerpproces? Neem vandaag nog contact op met een van de experts!

Het met kunststof laten spuitgieten van al uw kunststofartikelen voor een veelvoud van uw product

Nextmagazine

Door uw artikelen met kunststof te laten spuitgieten kunt u een veelvoud van uw kunststofartikelen creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het met kunststof spuitgieten van verpakkingsmateriaal, sierbloempotten en vorkjes. Uiteraard zijn er nog veel meer kunststofartikelen te bedenken die u kunt laten kunststof spuitgieten. Het grote voordeel hiervan is dat het massaproductie mogelijk maakt. Voor artikelen zoals verpakkingsmateriaal is dit natuurlijk erg handig. Als producent van bijvoorbeeld etenswaar heeft u natuurlijk veel verpakkingsmateriaal nodig.

Slimme oplossingen voor uw producten, laat het met kunststof spuitgieten

Door van te voren goed na te denken over uw verpakkingsmateriaal, kunt u tot slimme en innovatieve oplossingen komen. Denk bijvoorbeeld aan een hersluitbaar bakje of aan een tweedelige verpakking. Natuurlijk kunt u zelf tot slimme ideeën komen, maar u kunt ook een heel team over uw verpakkingsmateriaal of andersoortig kunststofartikel na laten denken.

Brainstormen over het perfecte kunststofartikel

Als u uw kunststofartikel bij Naber Plastics laat spuitgieten, kan er een heel team van professionele ontwikkelaars met u meedenken. Door samen aan tafel te gaan en uw ideeën te delen, kunnen ze met u meedenken en uw idee naar een nog hoger niveau tillen. De ontwerpen van Naber Plastics hebben dikwijls een patent opgeleverd. Ook hebben verschillende innovatieve ontwerpen een prijs gewonnen. Door uw ideeën met de productontwikkelingsafdeling te delen, kan uw kunststofartikel nóg beter worden.

Groene stroom en recyclen van kunststofafval

Naast dat Naber Plastics over een speciale afdeling beschikt voor het uitwerken en ontwerpen van uw kunststofartikel, werkt het bedrijf ook op een duurzame wijze. Zo wordt er uitsluitend groene stroom gebruikt en wordt het afval, waaronder het kunststofafval, gerecycled. Het pand waar het bedrijf zich heeft gevestigd is ook op een duurzame wijze gebouwd en maakt deel uit van een eco-industrieterrein. U maakt door voor Naber Plastics te kiezen dus ook een milieubewuste keuze.

https://naberplastics.com/

Kies voor milieuvriendelijke regelkleppen van het type Globe en PRDS valve

Tegenwoordig is olie een belangrijke energiebron. Maar we moeten wel rekening houden met het feit dat dit product steeds schaarser wordt. Bovendien is het ook niet milieuvriendelijk. Ook heeft de olieproductie te maken met speculatie en is deze aan economische malaise onderhevig. Gelukkig bent u niet geheel afhankelijk van de olieproductie. Met de Globe en PRDS valve regelkleppen kan er kolenvergassing plaatsvinden, waarbij steenkool of bruinkool wordt vergast tot synthesegas. Dit kan worden omgezet in synthetisch brandstof. Ook kan synthesegas direct worden verstookt. Deze specialist helpt u graag aan het juiste type regelklep voor ieder productieproces. Zo heeft u altijd milieuvriendelijke, zelf opgewekte energie. 

Globe en PRDS valve regelkleppen worden veel gebruikt in de staalproductie

Wist u dat de Globe en PRDS valve regelkleppen regelmatig worden gebruikt in de staalproductie? Vele staalproducenten en halffabricaten gebruiken wereldwijd dit product. Met deze regelkleppen worden temperatuur, druk en volume geregeld. U vindt deze regelkleppen van het type ECOTROL in bandkoelstraten, koudwalssystemen en de staalveredeling. De Globe en PRDS valve regelkleppen zijn onmisbaar in vele productieprocessen voor het produceren van verschillende groene energiebronnen. Daarom worden desupertheater en de Globe steeds meer onmisbaar, door de groeiende vraag naar groene energie en de toenemende aandacht voor het milieu en de besparing ervan. Ieder moderne fabrikant kan niet zonder de regelkleppen van Von Rohr ARCA.

Milieuvriendelijk produceren met de Globe en PRDS valve regelkleppen 

Zonne-energie wordt al sinds de jaren 80 door veel bedrijven en particulieren gebruikt voor het functioneren van elektrische apparaten. Wist u dat er twee methodes zijn? Dit kan met waterverdamping of door het opwekken van energie uit zonnewarmte door middel van een transportvloeistof, zoals olie of zout. Deze gaat door een warmtewisselaar, die ervoor zorgt dat er energie wordt opgewekt. Het gebruik van beide methoden zorgt voor de zekerheid van energieopwekking, maar deze productieprocessen moeten wel gescheiden blijven. In dit geval bieden de Globe en PRDS valve regelkleppen van Von Rohr ARCA uitkomst. U vindt hier een uitgebreid assortiment aan regelventielen. Voor persoonlijk advies en duidelijke uitleg neemt u contact op met de specialisten die altijd voor u klaar staan.