Geniet van de uitvinding van Menerga: adiabatisch koelen

Al sinds 1991 ontwikkelt en bouwt Menerga luchtbehandelingskasten, voor onder andere het adiabatisch koelen van kantoren. Naast eenvoudig is deze manier van koelen ook nog eens milieuvriendelijk. Het begon 25 jaar geleden met het type Adsolair. Met een dubbele kunststof kruisstoom warmtewisselaar, welke is gemaakt van Polypropyleen, kan kalk zich niet hechten aan de warmtewisselaar. Ook vandaag de dag is en blijft Menerga vernieuwend op het vlak van adiabatisch koelen. Een luchtbehandelingskast kan worden gebruikt in omgevingen en locaties waar het klimaat continu moet worden geregeld, zoals bijvoorbeeld in een zwembad of sportcomplex.

Wat kan de werking van adiabatisch koelen voor u doen?

Bij adiabatische koeling verdampt er lucht, zodat er warmte wordt onttrokken aan de atmosfeer. Maar hoe gaat dit proces precies? Stelt u zich voor dat een luchtbehandelingskast van ontwikkelaar en producent Menerga in een zwembad wordt geplaatst, om middels adiabatisch koelen het klimaat onder controle te houden. De lucht uit het zwembad komt in de kast terecht en wordt bevochtigd met onbehandeld leidingwater. Dit water verdampt, waardoor de warmte wordt onttrokken en de lucht een temperatuur van circa 21 graden Celsius zal bereiken. De zogeheten retourlucht en toevoerlucht blijven tijdens dit proces continu van elkaar gescheiden, zodat bacillen en andere ziekteverspreiders zo min mogelijk kans krijgen.

Het voordeel van adiabatisch koelen voor uw kantoor

U wilt zelf de klimaatbeheersing in uw bedrijf regelen. Maar u wilt geen benauwde, vochtige lucht op kantoor, waardoor uw medewerkers ziek worden en thuis blijven, waardoor de productiviteit achteruit gaat. Dit zal niet het geval zijn. Met meer dan 30 jaar ervaring door Menerga heeft de producent en ontwikkelaar van klimaatsystemen, de kennis dat in de meeste kantoren een warmteoverschot bestaat. Dit komt door alle aanwezige personen en alle apparatuur. Tijdens een persoonlijk gesprek met een van de specialisten worden alle wensen en eisen besproken, waardoor een manier van adiabatisch koelen wordt gevonden die bij uw bedrijf past. Een goede klimatisering verhoogt de prestatie en motivatie van uw werknemers!