Marketing

De organisatie van een congres

Een congres is in feite niets meer dan een groot evenement of grote bijeenkomst rondom een bepaald onderwerp of bedrijf. Wanneer organiseer je een congres? Een congres organiseer je in principe uit marketig oogpunt. Wanneer je jouw doelgroep iets wil laten weten, wil overtuigen, wil verbinden of wil betrekken. De organisatie vereist veel tijd, voorbereiding en keuzes. Wie, wat en hoe wil je jouw doelen bereiken? Wij geven je een aantal tips waar je rekening mee moet houden bij de organisatie van een congres! 

De basis: weten wat je wilt 

Je organiseert geen congres zonder te weten wie en wat je ermee wilt bereiken. Wie is jouw doelgroep? Zijn dit je klanten, je collega’s, je partners of juist potentiëlen? Wat wil je van hen? Wat hoop je dat zij aan het eind van jouw congres denken, vinden of ondernemen? Jouw doelgroep moet centraal staan tijdens het gehele evenement. De verdere inrichting en organisatie bouw je hierop voort. Denk vanuit je doelgroep én je eigen doelstellingen. 

Een passende congreslocatie 

Er zijn door het land wel honderden locaties waar jij een congres kunt organiseren. Het belang van een passende congreslocatie is groter dan je denkt. Het is erg zonde als je een prachtig evenement hebt georganiseerd, wat teniet wordt gedaan door een grauwe saaie bedrijfshal. Zorg ervoor dat je doelgroep zich welkom, sfeervol en op zijn of haar gemak voelt. Daarnaast moet het congrescentrum ook voldoen aan de basiseisen die je stelt. Zorg ervoor dat mensen de ruimte hebben, dus de locatie groot genoeg is. Komen er veel mensen? Houd dan dus ook rekening met veel auto’s. Is jouw locatie goed bereikbaar vanuit het hele land en kan men zijn of haar auto kwijt? Kortom, zorg ervoor dat het voor mensen geen “gedoe” is om jouw congres te bereiken. Een goed en gemakkelijk begin, is tenslotte het halve werk. 

Je kunt en hoeft niet alles zelf te doen

Wanneer jij verantwoordelijk bent voor de organisatie, zal je gauw merken dat het congres jouw “kindje” wordt. Voorkom echter dat je alles zelf wilt en/of gaat doen. Het evenement is waarschijnlijk groot zat en vereist veel tijd, aandacht en specifieke kennis en vaardigheden. Misschien ben je erg goed in organiseren, maar absoluut niet technisch. Of is de presentatie helemaal jouw ding, maar ben je taaltechnisch minder sterk. Daarnaast is de kans groot dat jij hét gezicht bent, waardoor je vooraan staat bij het contact, de vragen en verdere interactie. Geef het uitvoerende werk dan ook uit handen.

Was jouw congres een succes?

Wanneer er een einde is gekomen aan de congresdag, houdt het werk niet op! Ga na of jouw congres een succes was. Heb je je doelen al bereikt of wanneer hier meer tijd overeen gaat, hoe ga je dit bijhouden en meten? Houd contact met je doelgroep over hoe zij het vonden en of ze nog vragen hebben. Wie weet bereik je jouw doelen wel pas na je congres. 

Veel succes!

Regel je re-integratie

Ziek zijn vindt natuurlijk niemand leuk. Je voelt je beroerd en je kunt helemaal niks doen. Soms zou je wel is verlangen dat je twee dagen op de bank kunt liggen en helemaal nergens aan hoeft te denken. Maar vaak als het eenmaal zover is dan wil je na een paar uur al weer van die bank af en aan het werk. Het komt weleens voor dat werknemers echt heel erg lang ziek zijn. En met lang dan bedoel ik echt gewoon langer dan een maand bijvoorbeeld of sommigen mensen kunnen zelfs jaren ziek worden. Als dit het geval is dan krijg je natuurlijk problemen op je werk. Als je niet werkt dan krijg je geen salaris en dat betekent dat je je gezin niet kunt onderhouden. Misschien ben jij niet de hoofdkostwinnaar maar het is alsnog vervelend als er op een gegeven moment geen salaris meer binnenkomt. De arbodienst is hier speciaal voor om hier dingen over te regelen. Zij kunnen bepaalde regelingen afspreken met het bedrijf over inkomsten en andere processen die geregeld moeten worden. Er gelden een aantal afspraken over de loonbetaling van zieke werknemers. Het eerste jaar dat iemand ziek is dan moeten werkgevers minimaal 70% van het loon doorbetalen, maar het loon mag niet onder het minimumloon komen. Als een werknemer al voor het tweede jaar ziek is dat moeten de werkgevers nog steeds 70% van het oude loon betalen. Het verschil alleen nu is dat het loon wel onder het minimumloon mag komen. Na een tijd als een werknemer weer beter is dan wordt er een re-integratieproces gestart. Dit houdt in dat de werknemer weer gaat terugkeren in het werkveld. Dit kan bij zijn oude werkgever in dezelfde of een andere functie. Of zelfs bij een geheel andere werkgever. Werkgevers kunnen de re-integratie versnellen door hulp te vragen aan de arbodienst of aan een re integratiebureau.

 

http://www.loopbaannederland.nl

Microsoft Office Licenties, waar te koop?

Een van de grootste softwareaanbieders ter wereld is het alom bekende Microsoft. Velen zullen bekend zijn met het bedrijf Microsoft, doordat zij beschikken over het nog bekendere Microsoft Office pakket. Dit is een softwarelicentie die je in staat maakt om te werken met een van de meest gekochte software pakketten ter wereld. De office licenties worden voornamelijk gebruikt voor het verwerken van tekst, e-mailen , berekeningen te maken of om presentaties te maken. Nu kun je deze Microsoft licenties vrijwel overal aanschaffen. Ook online zijn er ontzettend veel mogelijkheden om aan deze office licenties te komen. Nu kun je de volle prijs betalen voor de nieuwste software van dit bedrijf, maar is het tegenwoordig ook mogelijk om een lagere prijs te betalen voor alreeds gebruikte software. Deze tweedehands software licentie is dan al een keer gebruikt, maar wordt dan doorverkocht. Het interessante hiervan is dat deze software nog volledig nieuw is, aangezien de software simpelweg hetzelfde blijft ook na jaren gebruik. Je betaalt dus een lagere prijs voor software die nog op alle vlakken nieuw is. Waar het voorheen niet mogelijk was om gebruikte software licenties over te kopen is dat sinds een aantal jaar wel mogelijk. Hierdoor ben je niet langer veel geld kwijt aan office licenties, maar betaal je een stuk minder.

Online software licenties kopen

Software is erg prijzig in aanschaf voor particulieren, maar ook zeker voor bedrijven. Wanneer je software over hebt en je overgaat op nieuwe software, dan doe je eigenlijk niks meer met de oude licentie. Deze kan verkocht worden aan een andere partij en zodoende heeft software dus een restwaarde. Wanneer een bedrijf bijvoorbeeld meerdere Microsoft licenties in het bezit heeft en hier van af wilt, dan kun je gemakkelijk online deze aanbieden. Zo kun je flink besparen bij de aanschaf van nieuwe software. Office licenties zijn namelijk vrij prijzig wanneer je er een aantal moet aanschaffen voor alle werknemers. Het is daarom ideaal dat je kunt besparen door goedkopere software te kopen van dezelfde kwaliteit. Wil je echter toch de nieuwste software, dan kun je alsnog besparen hierop. Je kunt namelijk je oude software online aanbieden en hier dan een vergoeding voor krijgen. Zo kun je alsnog de nieuwste software aanschaffen voor een lagere prijs, doordat je je oude software verkocht hebt. Dit maakt grote en kleine bedrijven beter in staat om sneller te investeren in de nieuwste Microsoft licenties. Dan zit je toch met een comfortabeler gevoel achter je eikenhouten tafel of bureau!

 

https://www.beerenondergoed.nl/