Next Magazine
Image default
Telefonie

Telefoon kapot? Dit kan je eraan doen

Is je telefoon per ongeluk gevallen en is je scherm helemaal gebarsten? Dat is natuurlijk super vervelend. Pas ook op dat je niet per ongeluk kleine deeltjes glas in je vingers krijgt. Soms laat door de barst wat glas los en dat moet je niet over je handen krijgen. Maar wat kun je doen als je telefoon helemaal kapot is? Hier een paar tips.

Laten repareren

Het verstandigste is vaak om hem te laten repareren. Dit kost wel geld, maar zo kan de barst niet groter worden en weet je zeker dat je geen glas in je handen krijgt. Er zijn heel veel plekken en adressen waar je terecht kunt om je telefoon te kunnen reparen. Het is per merk en per model verschillend hoe duur het is om je scherm te kunnen vervangen. Want dat is wat ze moeten doen, ze vervangen je oude gebroken scherm met een compleet nieuw scherm.

Een Iphone XS laten repareren bijvoorbeeld is een stuk duurder dan wanneer je een Iphone 7 laat repareren. Dit komt omdat deze Iphones al oudere modellen zijn en de inkoop van nieuwe schermen goedkoper is. 

Kies je reparateur goed uit

Als je glas helemaal kapot is en je zeker wilt weten dat je telefoon in goede handen is, kan ik je adviseren om hem naar een Apple winkel te brengen. Zij weten precies wat ze ermee moeten doen. Het nadeel hiervan is dat ze deze niet altijd op locatie kunnen repareren. Wat betekent dat je Iphone moet worden opgestuurd en je dus tijdelijk geen telefoon hebt. Dit kost overigens ook veel geld.

Wanneer je dit er niet voor over hebt, maar wel echt een goede reparateur wilt. Dan kan het slim zijn om eens online op zoek te gaan naar een nette reparatiebedrijf. Vaak krijg je via Google recensies en aanbevelingen. Op basis daarvan kan je gemakkelijk een bedrijf vinden die jou kan helpen met je telefoon. Zo kan misschien thephonelab een goede optie zijn. Zij leveren goede en snelle services. Hierdoor hoef je niet weken te wachten en te prutsen met een leen telefoon. Dat is natuurlijk super fijn.

Koop een screenprotector

Een andere goede tip, deze is wel als je scherm gerepareerd is, is om een screenprotector aan te schaffen. Dit is een extra glaslaag wat over je telefoon wordt geplakt als beveiliging van het daadwerkelijke glas. Zo komen er geen krassen in je echte telefoon en mocht die een keer per ongeluk op de grond vallen, dan beschadigd of breekt je screenprotector en dus niet je echt glas. Bovendien is het aanschaffen van een screenprotector heel gemakkelijk. Ze zijn overal te koop, niet duur en je kunt ze zelf plaatsen. Als je het liever door een professional wilt laten doen dan kan dat ook. Als je je telefoon laat repareren en je kunt deze ophalen kun je vragen of zij ook meteen een screenprotector willen plakken op je scherm. Zo hoef je zelf niet te gaan prutsen en weet je zeker dat hij niet scheef en zonder bubbels geplakt wordt.