Next Magazine
Image default
Tuin en buitenleven

Het opzetten van een vuurschaal voor buiten: Een uitgebreide gids

De zomer is de perfecte tijd om tijd buiten door te brengen, en niets draagt zo bij aan de sfeer als een vuur. Met een vuurschaal voor buiten kunt u genieten van de warmte en sfeer van een kampvuur zonder de rommel en rook van een traditioneel houtvuur. Of u nu marshmallows wilt roosteren met uw gezin of gewoon wilt zorgen voor warmte en licht voor een gezellig samenzijn, het maken van een vuurschaal voor buiten is eenvoudig. Deze uitgebreide gids leidt u door het proces van het opzetten van een vuurschaal voor buiten, zodat u dat kampvuurgevoel krijgt zonder het gedoe.

 

 

Wat is een vuurschaal voor buiten?

Een vuurschaal voor buiten is een decoratieve kuil die kan worden gebruikt om een kampvuurachtige ervaring te creëren in uw achtertuin, terras of zelfs op een dak. In tegenstelling tot een open vuur, heeft een vuurschaal een ronde vorm waardoor het gebruikt kan worden met de open pit methode, wat betekent dat het vuur van alle kanten in een komvormige structuur zit. Dit maakt het veilig en gemakkelijk te gebruiken, zelfs in gebieden waar open vuur verboden is. Goedkope vuurschalen zijn er meestal in twee varianten: op gas en op hout. Gasgestookte vuurschalen gebruiken propaan of aardgas als brandstof, en houtgestookte vuurschalen zijn ontworpen voor het verbranden van hout. Alle vuurschalen zijn gemaakt van keramiek of ijzer, en vele hebben een deksel dat de hitte en de vlam binnenhoudt, zodat het vuur gemakkelijk te doven is.

 

Een vuurschaal voor buiten kopen

Bij de aanschaf van een vuurschaal moet u in de eerste plaats rekening houden met uw budget. Vuurschalen variëren in prijs van een paar honderd dollar tot duizenden dollars. Het volgende dat u moet overwegen is het soort brandstof dat u voor de vuurschaal wilt gebruiken. Vuurschalen kunnen worden gevoed met propaan, aardgas of hout. Propaan en aardgas zijn beide gemakkelijk te verkrijgen en kostenefficiënt, maar ze kunnen veel rook produceren. Dit kan een probleem zijn als u een rustige en serene sfeer wilt creëren. Hout is een betere optie als u probeert de vuurschaal rookvrij te houden, omdat het niet veel rook produceert.

 

De vuurschaal voorbereiden

Het eerste wat u moet doen is de vuurschaal schoonmaken. Sommige fabrikanten maken de kuip tijdens het fabricageproces schoon, maar het is altijd het beste om de vuurschaal zelf schoon te maken. Gebruik een zachte borstel of een afwasborstel met zachte haren om al het vuil van de binnenkant van de kuip te verwijderen. Nadat u de schaal hebt schoongemaakt, wilt u hem op smaak brengen. Door de kom te kruiden voorkomt u roest en gaat hij langer mee. Er zijn een paar methoden om de kom te kruiden: Olie, azijn en zout. Olie – Doe een paar druppels plantaardige of olijfolie op een doek en veeg de binnenkant en bodem van de vuurschaal schoon. Azijn – Doe 4 kopjes azijn in een kom en doop de kom in de azijn. Laat de kom een uur in de azijn zitten alvorens hem af te drogen met een doek. Zout – Doe een handvol zout in een kom en laat de vuurschaal in de kom vallen. Schud de kom om de binnenkant van de vuurschaal met zout te bedekken. Gebruik een borstel om het overtollige zout uit de vuurschaal te verwijderen.

 

De plaats van de vuurschaal voorbereiden

Voordat u begint met het opzetten van de vuurschaal, wilt u de locatie voorbereiden. Waterpas – Zorg ervoor dat de vuurschaal waterpas en stabiel staat. Indien nodig kunt u stenen onder de poten van de vuurschaal leggen om de schaal waterpas te zetten. Bescherming – Bedek het gebied rond de vuurschaal met een zeil om de grond te beschermen tegen sintels die van het vuur vallen. Grondwerk – De vuurschaal moet 3 meter verwijderd zijn van alles wat vlam kan vatten, zoals struiken, bomen, oppervlakken, enz.

 

Het vuur aansteken

Voordat u het vuur in de vuurschaal aansteekt, moet u ervoor zorgen dat u de vuurschaal en de plaats ervan hebt voorbereid zoals hierboven vermeld. Zodra u klaar bent om het vuur aan te steken, gebruikt u een lange aansteker, een lange barbecueaansteker of lange lucifers. Vermijd het gebruik van een korte barbecueaansteker, aangezien de vlam in contact kan komen met de vuurschaal, waardoor deze kan barsten of smelten. Zorg er bij het aansteken van het vuur voor dat je droog hout gebruikt en dat je het hout goed hebt voorbereid. Leg een paar stukken hout in de vuurschaal en steek ze aan. Zodra je een goede vlam hebt, ben je klaar om het vuur op te bouwen.

 

Het vuur bouwen

Als er eenmaal een vuur in de vuurschaal is, is het tijd om het vuur op te bouwen. De sleutel tot een goed vuur is om het klein en gecontroleerd te houden. Begin met een paar kleine stukjes hout in het midden van het vuur. Voeg nog een paar stukken hout toe rond de stukken in het midden. Herhaal dit proces tot u een mooi groot vuur heeft. Als u meer stukken hout toevoegt, zorg er dan voor dat u de luchtstroom naar het vuur niet blokkeert. Hoe meer zuurstof er bij het vuur komt, hoe sneller en efficiënter het brandt. Als u hout gebruikt dat niet erg droog is, kunt u het verbrandingsproces versnellen door een krant of een kleine hoeveelheid papier te gebruiken om het vuur aan te wakkeren.

 

Brandveiligheid

Het is belangrijk om veilig te blijven terwijl u geniet van een vuurschaal. Bewaar uw vuurschaal op een veilige plaats waar hij geen gevaar vormt voor wie of wat dan ook. Maak de ruimte vrij – Zorg ervoor dat de vuurschaal minstens een meter verwijderd is van alles wat vlam kan vatten. Houd kinderen uit de buurt – Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van de vuurschaal. Dit is vooral belangrijk wanneer u het vuur bouwt. Blijf gehydrateerd – Zorg ervoor dat u voldoende water drinkt als u bij het vuur bent.

 

Accessoires voor de vuurschaal

Als u uw vuurschaal nog indrukwekkender wilt maken, zijn er tal van accessoires die u kunt gebruiken om de ervaring te verbeteren. Brandhout – Gebruik dit om je vuurschaal aan te steken. Vuurstarters – Vuurstarters zijn chemicaliën die ontbranden als ze in contact komen met zuurstof. Ze maken het gemakkelijker om een vuur aan te steken. Houtblokhouder – Dit helpt je om je brandhout georganiseerd te houden. Vuurpook – Gebruik dit om uw houtblokken te verplaatsen. Vuurscherm – Gebruik dit om de mensen bij het vuur te beschermen tegen hete sintels. Brandhouthouder – Houd uw brandhout georganiseerd met een brandhouthouder. Houtrooster – Dit laat zuurstof naar de kolen en houtblokken stromen.

 

Veel voorkomende problemen oplossen

Vuurschaal wil niet branden – Zorg ervoor dat u het juiste hout gebruikt voor uw vuurschaal. Sommige vuurschalen vereisen speciale houtsoorten. Vuurschaal blijft niet branden – Controleer of u de houtblokken goed hebt geplaatst. Zorg dat er genoeg ruimte is tussen de houtblokken zodat ze kunnen ademen. Vuurschaal is te rokerig – Dit kan gebeuren als u het verkeerde soort hout gebruikt. Zorg ervoor dat het hout dat u gebruikt droog is. Vuurschaal wordt te vol – Zorg ervoor dat u gecontroleerd hout toevoegt aan de vuurschaal. Vuurschaal is te klein – U kunt altijd meer hout toevoegen aan de vuurschaal.

 

Onderhoud van de vuurschaal

Nadat het vuur is gedoofd, wilt u de vuurschaal schoonmaken. Verwijder de houtblokken en as uit de vuurschaal en maak de schaal schoon met water en een schrobber. Nadat u de schaal hebt schoongemaakt, wilt u hem volledig drogen voordat u hem opbergt. Als u een gasgestookte vuurschaal schoonmaakt, zorg er dan voor dat u de gastoevoer hebt afgesloten voordat u begint met schoonmaken. Als u een houtgestookte vuurschaal schoonmaakt, zorg er dan voor dat u het vuur volledig hebt gedoofd voordat u begint met schoonmaken.

 

Conclusie

Een vuurschaal voor buiten is een geweldige manier om sfeer toe te voegen aan elke buitenbijeenkomst. Vuurschalen kunnen worden gevoed met hout, gas of propaan, en ze maken buitenhaarden efficiënter en milieuvriendelijker. Bij het kopen van een vuurschaal is het belangrijk rekening te houden met de grootte van de vuurschaal en de hoeveelheid brandstof die de vuurschaal kan bevatten. Zorg ervoor dat u de vuurschaal goed hebt voorbereid voordat u het vuur aansteekt en maak hem schoon nadat het vuur is gedoofd.

https://www.tuincentrumoutlet.com/planten-verzorgen/water-geven/regentonnen