Next Magazine
Image default
Vakantie

hotel Geiranger

Op vakantie in een hotel: Geiranger

Als u graag op vakantie gaat dan is het een aanrader om te overnachten in een hotel. Geiranger is een prachtige plaats waar u prima kunt overnachten in een hotel. Geiranger is een plaats in Noorwegen, gelegen in de provincie More og Rommsdal. Het hoort bij de gemeente Stranda. Andere bekende plaatsen, waar veel toeristen komen, in de omgeving zijn Lom, Stranda, Loen en Alesund. Geiranger is een bekende plaats omdat het aan de Geirangerfjord ligt. Een fjord is een diepe inham in het land, duizenden jaren geleden uitgesleten door verschuivend ijs. De Geirangerfjord staat sinds 2005 op de Unesco Werelderfgoedlijst en is zeer mooi. Het fjord trekt jaarlijks vele toeristen, per jaar zo ongeveer 700.000. Verder meren er veel cruiseschepen aan in Geiranger, omdat het fjord verbonden is met de open zee. Jaarlijks komen er zo tussen de 140 en 180 cruiseschepen langs. De mensen genieten van de mooie natuur rondom de Geirangerfjord. Aan de fjord liggen diverse watervallen. Deze zijn het beste te bekijken vanaf het water, boek dus vooral een boottocht over het fjord heen voor een spectaculair uitzicht. De bekendste is de waterval ‘De Zeven Zusters’, welke bestaat uit zeven stromen die naar beneden kletteren. Andere bekende watervallen aan de Geirangerfjord zijn ‘De Bruidssluier’ en ‘De Vrijer’. Vanuit een hotel Geiranger kunt u deze bezienswaardigheden gemakkelijk bezoeken, Geiranger als plaats is niet erg groot. De bekendste foto van het plaatsje Geiranger wordt gemaakt vanaf een overhellende rotspunt net buiten het plaatsje. Deze punt heet de Flydalsjuvet en vanuit daar heeft u een spectaculair uitzicht over de hele Geirangerfjord en de omliggende gebergtes. Deze foto vindt u ook vaak terug in tijdschriften of reismagazines. U kunt zelf dit uitzichtpunt ook bezoeken, u volgt hiervoor een wandeling over een voetpad welke u naar het punt toebrengt. Geiranger biedt ook een uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving. Zo begint vanaf Geiranger de weg die leidt naar de Trollstigen, een zeer kronkelige weg die steil naar beneden loopt. Er wordt gezegd dat deze gebouwd is door trollen, de nationale mythische figuurtjes van Noorwegen. Vanaf een uitkijkpunt bovenaan de weg, kunt u de weg naar beneden volgen via elf haarspeldbochten. Uiteraard kunt u in de toeristische winkels vele trollen in allerlei vormen en maten aanschaffen als souvenir voor thuis. Kijk op pollfoss.com!

Hotel Geiranger: de faciliteiten

In en rondom Geiranger zijn diverse hotels door de toeristische ligging aan het Geirangerfjord. Een voorbeeld van hotel Geiranger is Pollfoss gasthuis en hotel. Geiranger biedt diverse mogelijkheden voor overnachten, een goede optie is Pollfoss hotel. Geiranger is zowel in de winter als zomer een prachtige plaats, het hotel is daarom het gehele jaar geopend. Houdt er rekening mee dat de plaats Geiranger in de winter minder goed bereikbaar is, door de sneeuw in de omliggende gebergtes. ’s Winters is Geiranger een waar wintersport paradijs, maar u kunt ook lange langlauftochten ondernemen, wat ook een favoriete bezigheid is van de Noren zelf in bijvoorbeeld vakanties en weekenden. ’s Zomers biedt de Geirangerfjord een enorme natuurschoon, wat een waar paradijs is voor wandelaars. Door de toeristische ligging aan de fjord, zijn er in het plaatsje veel varianten van een hotel. Geiranger biedt wat dat betreft voor ieder wat wils. Zo zijn er goedkopere en eenvoudige hotels, maar biedt het plaatsje ook ultiem comfort in een luxer hotel. Geiranger is niet alleen geschikt als overnachtingsplaats, ook in de omgeving zijn er meerdere overnachtingsmogelijkheden te vinden als een hotel. Het hotel Geiranger Pollfoss valt in de categorie van wat eenvoudigere kamers, maar biedt voor zowel de zomer als de winter diverse faciliteiten. Het hotel Geiranger Pollfoss ligt buiten het plaatsje Geiranger, maar dit is goed te bereiken met de auto over een geasfalteerde weg. De faciliteiten zijn onder andere grote familiekamers, als u wilt komen overnachten met uw gezin. Daarnaast biedt het hotel een restaurant, waar lokale specialiteiten als elandenstoofpot en forel uit de achtergelegen rivier geserveerd worden. Daarnaast beschikt het hotel over een bibliotheek en is er draadloos internet beschikbaar. Een deel van de kamers kijkt uit op de vlakbij gelegen waterval Pollfossen, waardoor u ’s ochtends wakker wordt met een prachtig uitzicht. Uw diner in het hotel zal vergezeld gaan van het rustige ruisen van de waterval op de achtergrond. Verder biedt hotel Geiranger Pollfoss een aantal activiteiten aan, waar medewerkers van het hotel u graag over informeren. Deze zijn onder andere:

  • diverse wandeltochten, waarvoor u informatie bij de receptie van Hotel Geiranger Pollfoss kunt krijgen
  • diverse langlauftochten in de winter
  • zomer skiën
  • sneeuwwandelen
  • ’s Zomers of ’s winters wandelen over de Briksdalbreen, een gebergte in de buurt van het hotel
  • vissen
  • wandelingen maken in nabijgelegen natuurparken

Kamer boeken

U kunt zowel in de zomer als in de winter een kamer boeken in hotel Pollfoss. Voor meer informatie over bijvoorbeeld kosten van kamers, kunt u kijken op de website van het hotel: pollfoss.com. Hier vindt u zeer diverse informatie, maar kunt u bijvoorbeeld ook foto’s van het hotel zelf en de omgeving bekijken. Het hotel wordt gerund door een Nederlands echtpaar. Kijk zeker eens op de website voor meer informatie over bezienswaardigheden in de omgeving, zoals het hierboven beschreven plaatsje Geiranger aan de Geirangerfjord. Vanaf hotel Pollfoss is Geiranger ongeveer 50 kilometer rijden met de auto, wat een prachtige weg is. U komt vanaf hoog in de bergen aanrijden en ziet onder u langzaam het fjord opdoemen. Kijk voor meer informatie op de website www.pollfoss.com.

http://www.pollfoss.com/hotel-geiranger/