Bouten en moeren

De echte klusser komt dit wel vaker tegen, hij of zij moet twee objecten  aan elkaar verbinden. In dit geval kun je gebruik maken van bouten en moeren. Deze soorten objecten zijn perfect om dingen aan elkaar te bevestigen. Je kunt ze namelijk op verschillende manieren aan elkaar verbinden. Bijvoorbeeld met het gebruik van metaal of hout ertussen. Je zult al vrij gauw merken dat dit echt hele stevige verbindingen zijn die je ook absoluut niet zomaar uit elkaar gaat krijgen. Dit wil je bereiken wanneer je dingen aan elkaar bevestigt om zo een stevige constructie te creëren. Dit is vooral erg belangrijk wanneer je bezig bent met iets wat buiten moet komen te staan. Door de veranderlijke weersomstandigheden zal het met meer verwering te maken krijgen.

 

Een moer is een vrij simpele ring die over het algemeen gekenmerkt wordt door zes vlakken. Deze kun je makkelijk met een moersleutel goed vast draaien. Daarnaast heb je ook moeren die je gewoon met je handen aan kunt draaien. Dit zijn over algemeen wat grotere objecten die daarom ook meer ruimte in beslag nemen. Dit maakt het niet heel handig om mee te werken. Je hebt ook heel erg veel verschillende soorten moeren. Zo heb je bijvoorbeeld lasmoeren, deze worden, zoals je uit de naam al begrijpt, gebruikt bij het lassen. Deze moeren wijken iets af van de normale moeren en zijn ook minder makkelijk te verkrijgen ten opzichte van de normale moeren. Over het algemeen zijn ze van staal en ze zijn ook te koop in RVS materiaal. Dit staat voor roestvrij staal. Deze moeren zijn daardoor ook goed buiten te gebruiken.

 

Bouten zien er weer veel anders uit dan moeren. Je kunt echter niet zonder ze wanneer je met moeren werkt. Deze worden namelijk altijd met elkaar verbonden. Zonder moer heb je niks aan de bout en zonder bout heb je niks aan een moer. De bout draai je namelijk in de moer om dingen goed vast te zetten. Met bouten en moeren wordt het heel makkelijk om materialen met elkaar te verbinden.  Verwar bouten echter niet met schroeven. Ze lijken vrij veel op elkaar maar toch hebben ze een ander soort verbinding. Schroeven hebben een puntig uiteinde zodat je deze met een boormachine kunt bevestigen. Ook hebben ze een ander soort kop dan een bout.

 

https://moerenbout.nl/