Next Magazine
Image default
Woning en Tuin

Alarmsystemen geen overbodige luxe

Een blik op de misdaadstatistieken leert dat de misdaad helaas niet altijd onder controle is door politie en justitie. Het zou naïef zijn te veronderstellen dat dit ooit gaat gebeuren. Het zit kennelijk in de mensheid dat een gedeelte zijn toevlucht zoekt tot het plegen van inbraken. Het is daarom verstandig voor individuen om met name in te zetten op preventie. Een goede methode hiervoor is om uw woning te voorzien van de nodige alarmsystemen. Tegenwoordig zijn alarmsystemen dusdanig goed ontwikkeld, dat dit menig inbreker zal afschrikken. Deze preventieve werking is al een belangrijk voordeel van alarmsystemen. Inbrekers hebben een scherp oog hiervoor en zullen uw appartement liever links laten liggen bij het zien ervan. Besluiten ze desalniettemin toch een poging te wagen dan lopen ze grote kans om betrapt te worden tijdens de actie en achter slot en grendel te verdwijnen. 

Eenvoudige bediening alarmsystemen

Er zijn meerdere manieren voor het bedienen van een alarmsysteem:

–          Een cijfercode die ingetoetst moet worden op een bedieningspaneel;

–          Gebruikmaken van een sleutel;

–          Vinger- of oogherkenning.

Wat het beste is, valt niet eenduidig aan te geven. Het voordeel van een code is dat deze door meerdere personen uitgeschakeld kan worden. Een nadeel is echter dat er dan een cijfercode onthouden moet worden, wat met name voor ouderen soms een lastige opgave kan zijn. Oogherkenning is natuurlijk handig aangezien er dan geen beroep wordt gedaan op het geheugen voor cijfertjes. Wel is het zo dat dit bedieningssysteem iets duurder kan zijn.

Veiligheid voor alles

Zowel mannen als vrouwen beveiligen huis en tuin veelvuldig met behulp van alarmsystemen. Niemand houdt er namelijk van dat er ingebroken wordt in het persoonlijk domein. Voorzorgsmaatregelen zijn daarom geen overbodige luxe en de moderne tijd biedt dan ook voldoende opties om de eigen woning goed af te schermen. 

http://www.smartalarm.nl/