Zorg

Hoe te onderhandelen en te krijgen wat je verdient

Nextmagazine

Velen van ons beseffen dat de werkplek bestaat uit een verscheidenheid van verschillende persoonlijkheidstypes. We zijn allemaal uniek en brengen verschillende dingen naar de tafel. Bepaalde karaktereigenschappen worden echter nog steeds gerespecteerd, vooral in de kantoorcultuur. Nu open kantoren de norm zijn en veel vergaderingen uitmonden in een wedstrijd ‘wie het hardst kan schreeuwen’, staan luidruchtige persoonlijkheden en zij die bereid zijn hun mond open te doen vaak in het middelpunt. Herken jij jezelf hier niet in? Dan is loopbaan coaching misschien iets voor jou.

 

Man en vrouw aan het onderhandelen

We zien zelfs dat dit van invloed is op de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Hoewel daar meerdere oorzaken voor zijn, suggereert onderzoek dat het op zijn minst gedeeltelijk te wijten zou kunnen zijn aan het feit dat mannen vaker onderhandelen – of het nu gaat om een hoger salaris, een grotere bonus of een grotere loonsverhoging.

Afgezien van het geslacht kun je op het werk veel aan zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid en je mond open doen. Dit betekent niet dat je je persoonlijkheid moet veranderen of de luidruchtigste persoon in de kamer moet worden. Het gaat erom dat je jezelf en je werk waardeert, dat je niet bang bent om te vragen wat je verdient en dat je erkent dat je misschien moet onderhandelen om te krijgen wat je wilt.

Als we het hier hebben over onderhandelen en krijgen wat je verdient, bedoelen we niet alleen meer geld. Misschien wil je meer flexibele werktijden, of een verschuiving in de verantwoordelijkheden binnen je functie. Wat het ook is dat je wilt, begrijpen hoe je moet onderhandelen is essentieel en een loopbaancoach kan jou hierbij helpen.

Laten we eens nader kijken naar onderhandelen en een aantal stappen die je kunt nemen om je zekerder te voelen de volgende keer dat je vraagt om wat je verdient.

 

Waardeer jezelf en je behoeften

Dit is waar het allemaal begint. De kern van vragen om wat je verdient, is geloven dat je het überhaupt verdient. Begin met het opschrijven van een lijst van al je prestaties op het werk, wat heb je te bieden in jouw specifieke werkomgeving? Probeer er een gewoonte van te maken om positieve feedback te noteren of zelfs een e-mail map ‘feedback’ bij te houden waarin je die kunt bewaren. Dit zal je herinneren aan de geweldige dingen die je hebt gedaan en je zelfvertrouwen een boost geven.

Denk na over waarom je vraagt om wat het ook is waar je om vraagt. Wat voor verschil zal het maken in je leven? Waarom is het belangrijk voor je? Hoe zal het andere mensen in je leven beïnvloeden? Dit zal je helpen je behoeften te waarderen en je eraan herinneren dat ze belangrijk zijn.

 

Identificeer alle beperkende overtuigingen die je kunnen tegenhouden

Als je nog steeds terughoudend bent om te vragen wat je wilt, bedenk dan of er misschien een beperkende overtuiging is die je tegenhoudt. Heb je in het verleden slechte ervaringen gehad toen je je mond open deed? Graaf diep en laat deze gevoelens naar boven komen. Als je dit moeilijk vindt, dan kan een life coach jou hierbij ondersteunen. Als je dit gedaan hebt, kun je deze overtuigingen zien voor wat ze zijn – overtuigingen, geen feiten. Probeer een alternatief verhaal te creëren (dit kan in de vorm van affirmaties) om je hersenen te helpen nieuwe verbindingen te maken door middel van een positieve overtuiging.

Als je merkt dat je moeite hebt met dit deel van het proces, kan het nuttig zijn om met een coach te werken om je te helpen vertrouwen en eigenwaarde op te bouwen.

Bereid je voor

Als je voelt dat je klaar bent voor je gesprek, is het tijd om het in de agenda te zetten en wat tijd te besteden aan planning. Herinner jezelf eraan wat je vraagt en waarom (schrijf het op) en bedenk dan wat belangrijk is voor de andere persoon. Welke doelen of doelstellingen heeft hij of zij? Hoe zullen de veranderingen die je voorstelt hen beïnvloeden?

In plaats van met één voorstel te komen, kunt u een mindmap gebruiken om een aantal creatieve oplossingen voor het huidige probleem te bedenken die zowel voor u als voor de ander zullen werken (indien mogelijk). Misschien wil je ook wat gegevens of bewijsmateriaal verzamelen om je zaak te ondersteunen, alles wat de ander zal helpen je verzoek te begrijpen en waarom je het verdient.

 

Luister naar hun standpunt

Vergeet niet dat onderhandelen tweerichtingsverkeer is. Luister goed naar wat de ander zegt en stel vragen. Als zij bijvoorbeeld zeggen dat iets niet mogelijk is, vraag hen dan om uit te leggen waarom. Dit zal je ofwel helpen om hun standpunt te begrijpen en een kans bieden om een andere oplossing aan te bieden, of ze zullen geen verweer hebben en je kunt een beetje harder duwen op het oorspronkelijke verzoek.

 

Op maat gemaakte orthopedische schoenen

Nextmagazine

Bij een ohrtopedische schoenmaker ben je verzekerd van een team van professionele schoenmaker die specifiek voor mensen met voetproblemen, schoenen op maat kunne produceren. Daarbij ontwerpen ze schoenen die ondersteuning, comfort en verlichting bieden bij een breed scala aan pijnlijke aandoeningen van de voeten en de onderste ledematen.

Alle op maat gemaakte orthopedische schoenen, laarzen en sandalen bieden ondersteuning, stabiliteit en comfort als geen enkel ander schoeisel zal doen. Ze kunnen elke voetvorm en -maat aanpassen en op maat gemaakte heren- en damesschoenen ontwerpen en produceren, inclusief atletiek- en sportschoenen. Maar ook werkschoenen om de echte vakman op weg te helpen met zijn klus.

 

Het orthopedische schoeiselproces

Kun je je voorstellen hoe het zou zijn om normaal te lopen zonder pijn of hinder? Het doel is om u op maat gemaakte orthopedische schoenen te bieden om u te helpen een comfortabele en actieve levensstijl te behouden.

Om orthopedische schoenen op maat te maken voor uw specifieke vereisten, beginnen ze met een volledige beoordeling om uw toestand en behoeften te bepalen. Om er zeker van te zijn dat de op maat gemaakte schoenen perfect om uw voeten passen, zullen ze exacte maten nemen en indien nodig uw voeten gips.

De orthopedische schoenmaker bespreekt de stijl van de schoen die u verkiest en geeft u de mogelijkheid om het type leer te selecteren dat u door hen wil laten gebruiken. De ervaren chirurgische schoenmakers kunnen suggesties doen die bij u passen en kunnen de stijl van uw op maat gemaakte schoenen individueel aanpassen aan uw persoonlijke smaak.

Ze bespreken ook aangepaste functies zoals orthetische inlegzolen die mogelijk nodig zijn om voet-, enkel- of beenproblemen op te lossen. De schoenmakers ontwerpen en vervaardigen vervolgens uw op maat gemaakte orthopedische schoenen met alleen de allerbeste materialen voor optimaal comfort, stijl en ondersteuning.

 

Een eigen mal

Wanneer ze uw orthopedische schoenen maken, gebruiken ze uw afmetingen om uw eigen persoonlijke voetvorm te maken, die bekend staat als een ‘leest’. Deze leest kan op een later tijdstip worden gebruikt voor volgende schoenen, zolang de stijl vergelijkbaar is met uw oorspronkelijke selectie.

Ze houden ook gedetailleerde gegevens bij van uw voetproblemen, zodat eventuele wijzigingen aan uw voeten kunnen worden gevolgt. Het schoeisel is gemaakt met gedetailleerde patronen, waardoor ze u een nieuw paar op maat gemaakte orthopedische schoenen kunnen bieden waarvan ze weten dat ze precies hetzelfde zijn als uw oorspronkelijke op maat gemaakte schoenen.

Orthopedisch schoeisel van hoge kwaliteit

Goed gemaakte en ontworpen orthopedische schoenen kunnen uw kwaliteit van leven positief veranderen. Alle schoenen zijn gemaakt om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan uw eisen op het gebied van comfort, pasvorm, stijl, functie, duurzaamheid en levensduur. Met de hulp van gecertificeerde schoenenmakers, zullen de specialisten uw behoeften beoordelen en uw schoenen aanpassen om de perfecte pasvorm te garanderen.

https://luitenorthopedie.nl/

Kaakontstekingen

Een kaakontsteking is een aandoening waar verrassend veel mensen mee te maken krijgen. Een kaakontsteking is echter niets meer dan een bacteriële infectie, wat betekent dat een kaakontsteking makkelijk te genezen is met een antibioticakuur. Dan hoef je toch geen kaakoperatie. Toch betekent dit niet dat elke soort kaakontsteking even onschuldig en even makkelijk te behandelen is. Er zijn meerdere situaties waarin er complicaties kunnen ontstaan. In deze situatie is het niet ondenkbaar dat de behandeling gecompliceerd kan worden.

 

Om zelf vast te kunnen stellen dat je een kaakontsteking hebt, is het handig om de symptomen te kennen (wat overigens niet wil zeggen dat je alleen moet vertrouwen op je eigen vermoedens en ook niet wil zeggen dat als je één van de symptomen herkent, je meteen lijdt aan een ontstoken kaak). Een paar signalen zijn: een open wond rond de kaak waar residu uit komt lopen, losstaande tanden en kiezen, een deel van de kaak die ongevoelig wordt of juist constant geprikkeld aanvoelt, zwellingen en pijn die zich over een groot oppervlak van de kaak bevindt. Als je meerdere van deze signalen herkent, is het aan te raden om zo snel mogelijk een dokter raad te plegen. 

 

Er zijn ook verschillende soorten kaakontstekingen met verschillende hevigheidsgraden. Een van de minder hevige soorten kaakontstekingen is een enkelvoudige kaakontsteking. Deze soort kaakontsteking ontstaat bij een rottende kies of tand. Het rondomliggende vlees en bot wordt geïnfecteerd en zo ontstaat de ontsteking. Deze ontsteking blijft veelal gelokaliseerd, wat het makkelijk te behandelen maakt. Als er een abces ontstaat bij een enkelvoudige kaakonsteking wordt de behandeling wat ingewikkelder. In dit geval wordt of de tand of kies getrokken of moet er een wortelkanaalbehandeling worden gedaan. 

 

Een beenmergontsteking is een ernstige vorm van kaakonsteking. In dit geval wordt er een dieper gelegen stuk bot geïnfecteerd, als gevolg van fysieke trauma of een operatie. 

 

Kaakbeen afsterving is een bijzonder specifiek geval van kaakontsteking. In dit geval is het immuunsysteem zodanig aangetast als gevolg van een chemokuur dat de kaak heel makkelijk geïnfecteerd raakt.

 

De laatste soort is soortgelijk aan kaakbeen afsterving, in de zin dat beide soorten kaakontstekingen worden veroorzaakt door de behandeling van een andere aandoening. Bij bisfosfonate beenmergontsteking komt dit door het gebruik van bisfosfonate bij de behandeling van osteoporose.

 

https://www.orfeokliniek.nl/

Voordelige zorgpolis 2021

Goed verzekerd zijn voor zorgkosten betekent niet automatisch een hoge zorgpremie. Zorgverzekeraar Salland bewijst dit jaar in jaar uit. Bij ons kunt u altijd rekenen op een goede zorgverzekering en een betrokken klantenservice tegen een scherpe premie. Wij vinden het belangrijk om dicht bij onze klanten te staan en blijven ook graag op de hoogte van wat er speelt in de zorg. Iedereen betaalt bij ons dezelfde premie voor de basisverzekering, ongeacht uw staat van gezondheid of uw leeftijd. Iedereen heeft recht op goede zorg dicht bij huis en Salland zet zich hier graag voor in. Op onze website kunt u binnenkort eenvoudig uw zorgpolis 2021 berekenen.

Collectieve zorgverzekering

Om de premie van uw zorgverzekering nog voordeliger te maken, kunt u in sommige gevallen gebruik maken van een collectieve zorgverzekering. Met diverse bedrijven en sportclubs in de regio zijn afspraken gemaakt. U krijgt een leuke premiekorting en geniet van aanbiedingen op diverse producten.

Gemeentepolis

Bij Salland werken we nauw samen met gemeentes in de regio. Met vele gemeentes hebben we afspraken gemaakt over de gemeentepolis. Deze is er om mensen met een lager inkomen tegemoet te komen in de zorgkosten. De gemeente draagt bij aan de zorgkosten, zodat ook mensen met minder financiële middelen de zorg kunnen ontvangen waar zij recht op hebben. Wilt u weten of uw gemeente hieraan deelneemt? Kijk dan op de website, of neem contact met ons op.

Aanvullende verzekeringen van Salland

Heeft u naast uw basis zorgverzekering een aanvullend pakket nodig? Dan kunt u bij Salland een keuze maken uit vier aanvullende verzekeringen. Een aanvullende verzekering biedt bijvoorbeeld vergoedingen voor fysiotherapie, oefentherapie of kraamzorg. Ook een aparte tandartsverzekering kunt u bij Salland afsluiten. Met vier aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen is er altijd een passende zorgverzekering te vinden.

https://www.salland.nl

Online psycholoog E-Consulenza

Klinisch redeneren voor verpleegkundigen

Voor verpleegkundigen is communicatie en de juiste verantwoordelijkheid (over)dragen ontzettend belangrijk. Dit ‘klinisch redeneren’ vormt de basiscompetentie voor alle verpleegkundigen. Door deze werkwijze kun zorgverleners bepalen welke zorg de patiënt nodig heeft en waarom, zodat hiermee ook de juiste beroepsverantwoordelijkheid wordt gecreëerd. Om goed klinisch te redeneren heb je veel klinische ervaring nodig, voldoende (medische) basiskennis en een oplettende reactieve vermogen. Meestal heb je vijf tot zeven jaar nodig om deze basis goed onder de knie te hebben. Om dit redeneerproces te trainen zijn er verschillende hulpmiddelen beschikbaar. We zullen in dit artikelen een aantal toelichten.

Voordeel van online zorg en psychoog

Het Omaha System is in Amerika ontwikkeld als een classificatiesysteem voor de ( maatschappelijke ) gezondheidszorg. Dat is dus een stuk breder dan waarvoor het in Nederland meestal gebruikt wordt: de ouderenzorg. Met het Omaha System beschikken zorgprofessionals over een classificatiesysteem dat eenheid van taal biedt. Dat vraagt om nieuwe vaardigheden van diezelfde zorgprofessionals om er op een juiste manier mee te werken.

Anders dan verpleegkundigen worstelen ook psychologen met een hoge werkdruk. Hierdoor zoeken ook zij een nieuwe manier van werken. Bij E-Consulenza werken we met geplimeerde psychologen die aangesloten zij bij het het NIP. Om de druk op de reguliere psychologenprakijken te ontlasten kunnen mensen, jong en oud, nu online psycholoog consult boeken via de website.

Het verschil tussen OMAHA en NANDA

Bij het gebruik van de Omaha methode gaat het niet zozeer uit van de oorzaak of de aandoening, zoals bij de NANDA ( North American Nursing Diagnoses Association ). Maar het gaat uit van een aandachtsgebied. Eerst zoek je het domein waar het aandachtsgebied bij hoort. Stel dat iemand door dementie zijn woning niet meer goed schoonmaakt. Het niet meer kunnen schoonmaken valt onder het Omgevingsdomein en Aandachtsgebied Woning. Een van de Signalen en Symptomen is dan een rommelige leefruimte. Daar kies je een actie en een actievlak bij. Het hele woord dementie komt in deze acties en actievlakken dan niet terug.

E-learning modules voor Klinisch redeneren

E-Consulenza biiedt voor de meest uiteenlopende onderwerken hulp en ondersteuning. Wij noemen onder andere:

  • hulp bij dementie
  • hulp bij stress
  • hulp bij smetvrees
  • adhd behandeling
  • omgaan met examenstress
  • hulp bij paniekaanvallen
  • omgaan met hoogtevrees
  • omgaan met vliegangst
  • hulp bij claustrofobie
  • en nog veel meer…

Deze en meer onderwerpen worden allemaal besproken op onze website. We hebben zoveel mogelijk situaties omschreven waar mensen, jong en oud, mee te maken kunnen krijgen in hun dagelijks leven. VIa onderstaande video is te zien wat de voordelen zijn van online psycholoog E-Consulenza. Je kunt direct vandaag nog een online consult boeken – veilig en volledig anoniem – en binnen enkele dagen krijg je antwoord op jouw vraag of probleem.

 

https://www.e-consulenza.nl/