Next Magazine
Image default
Bedrijven

Doorzetten bij het sporten

Als je pas bent begonnen met sporten kan het zijn dat het allemaal wat tegenvalt. Meestal wil het de eerste twee weken nog wel lukken, maar daarna zie je dat veel mensen direct alweer stoppen. Verder krijg je vaak een dip op het moment dat er geen vooruitgang meer lijkt te worden geboekt. Hoe kom je daar nu door, zodat jou dit niet overkomt?

Gebruik hulpmiddelen zoals eiwitpoeder

Men denkt wel eens dat hulpmiddelen niet gezond zijn en dat alleen de normale voeding genoeg zou moeten zijn. Natuurlijk kun je in principe alles binnenkrijgen via normale voeding en heb je bijvoorbeeld geen extra eiwitpoeder nodig. De praktijk is echter weerbarstiger. Het is lastig om over te gaan naar een ander voedingspatroon. Zeker als het sporten nog niet echt een gewoonte is. Twee nieuwe gewoontes aanleren tegelijk is eigenlijk namelijk al topsport. Hoe los je dat op? Met bijvoorbeeld eiwitpoeder kun je ervoor zorgen dat je voldoende voeding voor de spieropbouw binnen krijgt. Wat vaak wel lukt is om wat meer kip te eten. Kip is net als eiwitpoeder goed voor de spieropbouw. Maar dit hoeft niet ineens, je kunt dus ook eerst starten met een supplement.

Houd het resultaat bij

Als je met cijfers, foto’s en andere bewijzen voor jezelf de resultaten bijhoudt, zie je de vooruitgang op lange termijn beter. Met name als je een tijd het resultaat niet lijkt te zien, kun je nog eens over de gehele lijn terugkijken op waar je vandaan kwam en waar je nu staat.

Gebruik een voedingsschema

Wil je nog beter resultaat boeken? Dan kan het handig zijn om een voedingsschema op maat te gebruiken. Met dit voedingsschema zorg je ervoor dat je resultaten toenemen door een strak en secuur voedingsschema op maat te volgen met de bijbehorende voedingswaardes. In een voedingsschema op maat vind je ook alleen maar eten terug waar jezelf achter staat, ook dat zal de kans op slagen significant toenemen.

Het plateau

Het kan zijn dat je op een soort plateau staat, hoger dan waar je begon, maar dat je niet vooruit lijkt te komen. Dat is heel normaal. Het is ook goed om een soort continuïteit in te bouwen. Het kan niet de hele tijd alleen maar beter worden. Wat je wel kunt doen is kijken naar aanvullingen. Win advies in bij mensen die net wat verder zijn dan jij. Zo kun je misschien zien dat je sommige dingen iets moet bijsturen om weer verder te komen.

https://kossonutrition.nl/product/eiwitten-maximaal-whey-protein/