Next Magazine
Image default
Eten en drinken

De natuur helpt om te verbinden

De stress van een ongunstige omgeving kan ervoor zorgen dat je je nerveus, ongelukkig of hulpeloos voelt. Dit kan een probleem voor je zijn, vooral als je een stadswerker bent die dagelijks met stress te maken heeft. Dit verhoogt op zijn beurt je bloeddruk, hartslag en spierspanning en remt je immuunsysteem. Je hebt misschien wel of niet gemerkt hoe snel je boos werd door kleine incidenten die om je heen gebeurden. Afgezien van het bezoeken van een psycholoog, kan een bezoek aan een oogstrelende natuur dat omkeren. In de natuur kun je genieten van het uitzicht op bomen, heuvels en zelfs de lucht die daar gewoon helderder lijkt. Je kunt ook genieten van de producten van de natuur als je een bijenboerderij bezoekt waar je honing kunt krijgen waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het heilzaam is, of zelfs propolis met geneeskrachtige eigenschappen die kunnen helpen bij het bestrijden van ziektekiemen, virussen en schimmels. Het kan ook ontstekingsremmende voordelen hebben en de huid helpen herstellen. Al deze activiteiten kunnen jou en je gezin opnieuw verbinden en je ook verbinden met de natuur zelf.

Verbinding maken met mensen

Volgens onderzoek bindt tijd doorbrengen in de natuur ons gemakkelijker aan elkaar. Wanneer je samen een plek bezoekt wordt je mentale toestand stabiel. Onderzoekers van de Universiteit van Illinois ontdekten dat bewoners van sociale woningen in Chicago die in gebouwen met bomen en groene ruimten woonden, zich meer verbonden voelden met hun buren, sterkere gevoelens van eenheid met hun buren hadden en meer betrokken waren bij het helpen en ondersteunen van elkaar . Ze waren minder vaak het slachtoffer van straatcriminaliteit, hadden minder huiselijk geweld en vijandigheid, en waren beter in staat om te gaan met de druk van het dagelijks leven, inclusief de stress van armoede.

Verbinding maken met de natuur

Er kan ook een fundamenteel verband worden gevonden tussen de natuur en de menselijke spiritualiteit. Wanneer we in de natuur zijn, worden we herinnerd aan onze verbinding met entiteiten die groter zijn dan wijzelf en onze onderlinge afhankelijkheid met andere levende wezens, wat ons helpt onszelf beter te begrijpen. Je zult gaan beseffen dat we allemaal familie van elkaar zijn. Als je dat eenmaal doet, zul je de kleine dingen in het leven beter gaan waarderen. De schoonheid van de natuur doet ons ook nadenken over de steeds veranderende aard van het bestaan ​​en wat ons daarbuiten te wachten staat. De natuur biedt een ruimte waarin we ons zowel spiritueel met onszelf kunnen verbinden als met iets buiten onszelf, namelijk met de natuurlijke wereld.