Next Magazine
Image default
Tuin en buitenleven

Vijver kopen en oase vijverpomp: Tips en informatie

Een vijver in je tuin is een prachtige toevoeging. Het zorgt voor een rustgevend effect en het trekt verschillende dieren aan zoals kikkers en vogels. Maar voordat je een vijver aanschaft, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. In dit artikel geven we tips en informatie over het kopen van een vijver en een bijbehorende oase vijverpomp.

De grootte van de vijver

De grootte van de vijver hangt af van verschillende factoren. Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat voor dieren en planten je in de vijver wilt hebben. Als je bijvoorbeeld koi karpers in de vijver wilt hebben, moet de vijver minimaal 1,5 meter diep zijn en een inhoud hebben van minstens 10.000 liter. Als je alleen kleine vissen wilt hebben, zoals goudvissen, is een vijver van 1 meter diep en een inhoud van 5000 liter voldoende. Bedenk ook hoe groot de vijver in de tuin moet zijn en welke vorm het beste past.

De juiste locatie

De locatie van de vijver is ook belangrijk. Plaats de vijver niet in de volle zon, want dat kan leiden tot overmatige algengroei en oververhitting van het water. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of er geen kabels of leidingen onder de grond lopen op de plaats waar je de vijver wilt plaatsen. Houd ook rekening met de omgeving van de vijver. Het is niet verstandig om de vijver vlakbij bomen te plaatsen, omdat vallende bladeren de waterkwaliteit kunnen beïnvloeden.

De juiste vijverpomp

Een goede vijverpomp is essentieel voor het gezond houden van de vijver. De vijverpomp zorgt ervoor dat het water circuleert en dat er voldoende zuurstof in het water komt. Een geschikte vijverpomp is de Oase vijverpomp. Deze pomp is betrouwbaar en duurzaam. Er zijn verschillende soorten vijverpompen beschikbaar, afhankelijk van de grootte van de vijver. Het is belangrijk om een vijverpomp te kiezen die past bij de grootte van de vijver. Houd er rekening mee dat de vijverpomp niet te krachtig mag zijn, want dat kan leiden tot schade aan vissen en planten.

https://www.tuincenter-vincent.be/vijver/voorgevormde-vijvers