Next Magazine
Image default
Auto’s en Motoren

Waarom we allemaal moet gaan leasen

Moet je een auto kopen, of kun je hem beter leasen? Op dit moment is het financieel vooral voordelig om te leasen als je of heel veel rijdt, of van veel luxe houdt, of als je natuurlijk zakelijk kilometers maakt. In dat geval kun je kosten voor je leaseauto aftrekken van de belasting. Voor mensen die privé een auto willen leasen is het vaak een punt of ze de maandelijkse kosten kunnen opbrengen. Daarin is het belangrijk om te kijken wat je kwijt bent aan je eigen auto en dat afzetten tegen het bedrag voor een leaseauto. Verder ben je voor een eigen auto natuurlijk ineens veel geld kwijt, terwijl je dit voor een leaseauto uitsmeert over een langere periode. Zo kun je een Citroen Berlingo leasen voor iets meer dan 400 euro per maand, terwijl hij nieuw ruim 20000 euro kost.

Leaseauto’s in verhouding duur

Op dit moment zijn private leaseauto’s in verhouding nog vrij duur. Dat komt met name ook omdat er privé maar heel weinig wordt geleast. Omdat de vraag naar leaseauto’s niet zo groot is, zorgt dit er voor  dat er niet heel veel concurrentie is op leaseautogebied. Dit kan natuurlijk gaan veranderen als de vraag naar leaseauto’s in de toekomst gaat toenemen. Dit kan vrij gemakkelijk gebeuren als de kosten van een leaseauto minder worden. Aan de andere kant moet er ook een goed verdienmodel blijven bestaan voor de verhuurder van de auto. Hij blijft tenslotte achter met alle risico’s voor onderhoud en verzekeringen en daar moet een goede vergoeding tegenover staan.

Je auto delen

Maar wat als je een leaseauto nu eens kunt delen met iemand anders? Of zelfs met heel veel andere mensen. Met de huidige ontwikkeling van taxidiensten en zelfrijdende auto’s is het helemaal niet meer zo’n gek toekomstperspectief dat je in de nabije toekomst alleen nog maar betaalt voor de ritten die je maakt en niet meer voor het neerzetten van je auto voor de voordeur. Op die manier kan de leaseprijs flink omlaag, terwijl je gewoon hetzelfde blijft rijden.

http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen