Next Magazine
Image default
Beauty en verzorging

Botox of fillers

Het is iets wat niemand wilt maar we worden het allemaal, we worden ouder. En dat ga je merken aan allerlei dingen. En een van de vervelende dingen van oud worden zijn die vervelende rimpels in je gezicht. Alhoewel je er geen lichamelijke problemen door krijgt of je er pijn aan kan hebben vinden veel mensen rimpels verschrikkelijk. Het is ook niet heel mooi om rimpels in je gezicht te hebben, maar het hoort er wel gewoon een beetje bij. Rimpels zijn een oorzaak van het aanspannen van je gezichtsspier. Deze rimpels kun je goed vinden bij je voorhoofd waar je echte rimpels krijgt van het fronsen. Als je lacht of boos kijkt dan vormen er lijntjes in je gezicht en als je ouder wordt dan blijven deze lijntjes zichtbaar. Dit komt omdat je huid verouderd. Er zijn verschillende factoren de invloed hebben op veel rimpels krijgen. Mensen die roken krijgen meer rimpels. Ook veel blootstelling aan zonlicht zorgt ervoor dat je huid snel verouderd.

Tegenwoordig wilt iedereen dit maar tegen gaan door allerlei behandelingen te ondergaan. Zo kun je nu overal wel terecht voor een botox behandeling. Of fillers is ook nog een middel die vaak voor het gezicht gebruikt word. Er zit verschil tussen de werking van botox of fillers. Zo heb je bij botox twee effecten. Botox zorgt dat je zenuwen geen prikkels meer krijgen waardoor je spieren niet meer goed werken of zelfs helemaal stil komen te liggen. Zo worden er ook geen lijntjes meer gevormd in je gezicht. Na een langere tijd van ongeveer een paar maanden zal de functionaliteit van je spiervezels weer herstellen. Dan neemt het effect van de botox dus weer af. De tweede functie waar botox voor gebruikt wordt is voor zweten. Het blokkeert ook hier de werking van de zenuwen die zweetklieren prikkelen. Het gevolg hiervan is dat de zweetklieren geen zweet meer produceren.

Fillers hebben een iets andere werking. Fillers word namelijk ingezet als je volumeverlies wilt verhelpen of als je rimpels wilt opvullen. Gezicht fillers kunnen zorgen voor een jongere uitstraling. Ook worden fillers vaak gebruikt om lippen op te vullen.

 

 

 

http://www.faceland.nl