Next Magazine
Image default
Beauty en verzorging

Hoe kom je van Acné af?

Hoewel het moeilijk is om acne puistjes volledig en snel te verwijderen, zijn er veel behandelingen die acne effectief kunnen behandelen en de bijbehorende roodheid op de lange termijn kunnen verminderen door het gebruik van vrij verkrijgbare of voorgeschreven medicijnen. Om tijdelijk van de roodheid van acne vlekken af te komen binnen een paar uur na het aanbrengen, kun je je wenden tot een aantal effectieve huismiddeltjes.

 

Littekens

Acnelittekens worden vaak verward met een andere acne-gerelateerde huidaandoening die postinflammatoire hyperpigmentatie wordt genoemd. Bij PIH vervagen de donkere vlekken op het huidoppervlak na verloop van tijd; acnelittekens zijn blijvend en vereisen meestal medische ingrepen om ze te verbeteren.

 

Behandelingen

 

Salicylzuur

Salicylzuur is een antibacterieel middel, en een ander gewaardeerd acne-bestrijdend basisproduct waarvan is aangetoond dat het irritatie en ongemak veroorzaakt door acne kalmeert. Het helpt de huid dode poriën van de bovenste laag te verwijderen, en vermindert ontstekingen en roodheid als gevolg van acne. Het is ook effectief bij het verminderen van de olieproductie – een belangrijke factor bij acne-uitbraken. De huid ziet er ook gladder uit met minder poriën.

 

Benzoylperoxide

Benzoylperoxide is een zeer effectieve behandeling tegen acne en kan overal worden gebruikt of als een spot behandeling. Het kan effectief bacteriën doden die acne veroorzaken, poriën zuiveren van overtollige olie en vuil, en roodheid en ontsteking verminderen.

 

Koude therapie

Breng een koud kompres aan om ontsteking te verminderen, wat op zijn beurt de grootte van de puistjes en de daarmee gepaard gaande roodheid zal verminderen. Wikkel een ijsblokje in een schone doek en breng dit gedurende vijf tot tien minuten aan op het getroffen gebied. Wacht tien minuten en herhaal het proces dan opnieuw twee keer. Breng een ijsblokje nooit rechtstreeks op de huid aan, want dit kan schade veroorzaken.

 

Wil je meer informatie? Bekijk dan ook eens deze pagina over een acne behandeling door een dermatoloog.

 

https://www.syaskinclinic.nl/