Next Magazine
Image default
Beauty en verzorging

Je haar doneren aan een goed doel in Nederland?

Er zijn wereldwijd een aantal stichtingen waar mensen hun haren aan kunnen doneren. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je je haar wilt doneren. In sommige gevallen willen mensen hun haar doneren, omdat ze iemand binnen hun familie kwijt zijn geraakt aan kanker. Het is echter ook mogelijk dat je je haar doneert, omdat je je haar te lang vindt en het anders toch maar weg gooit. Wat je reden ook is om je haar te doneren, je helpt hier wel andere mensen mee! In Nederland bestaan verschillende goede doelen om je haar te doneren en wereldwijd zijn dit er nog veel meer. Het bekendste goede doel is de Nederlandse Haarstichting, gevestigd in Den Haag.

Doneer je haar aan de Nederlandse Haarstichting

Het adres van de Nederlandse Haarstichting is:

Thomas Mannsingel 86

2553 DA Den Haag

Deze stichting bestaan inmiddels ongeveer 10 jaar en zet zich al jarenlang in voor mensen met haarproblemen. Denk je er ook over na om je haar te doneren? Dan is dit een heel goed doel! De Haarstichting zet zich niet alleen in voor mensen met haaruitval door kanker. Ze geven ook voorlichting over een groot aantal haarproblemen. Denk hierbij onder andere aan mensen die kaal worden door erfelijke haaruitval, door haarziekten en of door ongeluk. Gelukkig is hier in veel gevallen iets aan te doen. Deze stichting geeft ook onafhankelijke informatie over een groot aantal behandelingen tegen haaruitval. De voornaamste behandelingen tegen haaruitval zijn haartransplantatie, haargroeimiddelen, haarwerken/pruiken of micro haar pigmentatie.

Criteria voor het doneren van haar

Wanneer je je haar wilt doneren, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Je haar moet bijvoorbeeld minimaal 30 cm lang zijn om het te kunnen doneren. Daarnaast is het de bedoeling dat je het droog en in een vlecht opstuurt. Heb je nog meer vragen? Kijk dan op de website van de Haarstichting, hier is alles over dit onderwerp over te vinden.