Next Magazine
Image default
Beauty en verzorging

Kies jij voor permanent ontharen?

Veel mensen willen bepaalde delen van hun lichaam graag ontharen, zoals hun rug, oksels of benen. Dit kost alleen vaak veel tijd, je moet immers voorzichtig te werk gaan en doordat het haar terug groeit moet je regelmatig opnieuw aan de slag. Ook ben je vaak veel geld kwijt aan ontharingsproducten. Door te kiezen voor permanent ontharen hoef je hier geen aandacht meer aan te besteden en hoef je nooit meer geld uit te geven aan ontharingsproducten!

 

Verschillende manieren van ontharen

Iedereen heeft van nature lichaamshaar, de een wat meer dan de ander. Veel mensen vinden dit echter niet mooi en willen hier graag van af. Als je lichaamshaar wilt verwijderen, kun je dit op verschillende manieren doen. Je kunt ervoor kiezen om alles te scheren, maar ook epileren of harsen is een mogelijkheid. Met scheren heb je echter het risico dat jij je snijdt en epileren en harsen is niet bepaald pijnloos. Bovendien komt bij al deze opties het haar vroeg of laat weer terug. Je moet dan dus opnieuw aan de slag. Dat is niet het geval als je kiest voor permanent ontharen, dan ben je definitief van je lichaamshaar af!

 

Hoe werkt permanent ontharen?

Bij permanent ontharen wordt er gebruik gemaakt van laserstraling om haren te verwijderen. De laser bestraalt de haarzakjes die in de groeifase zitten en deze verdwijnen dan. Omdat niet alle haarzakjes tegelijk in dezelfde fase zitten, zijn er altijd meerdere behandelingen nodig. Zo bereik je uiteindelijk alle haarzakjes. Je kunt uitgaan van ongeveer zes behandelingen, waarbij er tussen iedere behandeling een aantal weken moet zitten.

 

Voordelen permanent ontharen

Een groot voordeel van deze vorm van ontharing is natuurlijk dat je na de behandelperiode nooit meer na hoeft te denken over je lichaamshaar. Dit is dan immers voorgoed verwijderd! Dat betekent ook dat je er vanaf dat moment nooit meer tijd en geld in hoeft te steken en je hoeft nooit meer na te denken over of je al weer iets aan je lichaamshaar moet gaan doen. Een ander groot voordeel is dat een laserbehandeling veel zachter is voor je huid dan scheren, epileren of harsen. Bij die laatste drie ontharingsmethoden is er altijd het risico dat je huid beschadigt en uitdroogt, waardoor je weer extra verzorgingsproducten nodig hebt. Kies je voor permanent ontharen, dan kies je dus voor een zachte huid, hoef jij je nooit meer zorgen te maken over je lichaamshaar en bespaar je veel tijd en geld!