Next Magazine
Image default
Bedrijven

Zo krijg je je meubels schoon

Meubels reinigen lijkt niet makkelijk. Er zijn echter een paar huis-, tuin-, en keukentips waarmee het je zeker gaat lukken. Zo hoef je de volgende keer geen professional in te huren om je bank te laten reinigen, maar kun je het prima zelf.

Met een doekje

We beginnen simpel. Voordat je overgaat op het grondige schoonmaakwerk, zorg je ervoor dat je bank en stoelen kruimelvrij zijn.  Dit kun je gewoon doen met een stofzuiger. Vergeet niet om ook tussen de naden te zuigen, want daar komt juist de meeste troep terecht. Neem vervolgens de bank af met een vochtige doek, tenminste als je een leren bank hebt of meubels met een houten leuning. Ruikt je stoffen bank niet zo fris meer? Dan doet een combinatie van wat schoonmaakazijn en water ook wonderen. Laat dit wel een paar uurtjes intrekken.

Met een stoomreiniger

Stoomreinigers werken als een stofzuiger, met water in plaats van lucht. Ze gebruiken verwarmd water om beter te kunnen reinigen. De stoomreiniger gebruikt de warmte van de stoom om bacteriën en schimmels te doden die bij sommige mensen ziektes of allergische reacties kunnen veroorzaken. Het dringt ook door tot in kieren en spleten en maakt vuil en aanslag los zodat het gemakkelijker schoon te maken is.

Met melk

Wanneer je veel schrijft of kinderen in huis hebt, heb je zo een inktvlek of viltstiftstreep op je bank. Ook hierbij hoef je de bank niet te laten reinigen. Je kunt de vlekken uit de bank krijgen met melk. Door het melkvet verdwijnt de inkt als sneeuw voor de zon. Wrijf daarna met een droge doek en wat soda over de vlek en klaar is kees.

Bank laten reinigen

Mocht je na al dat poetsen toch niet het gewenste resultaat krijgen, dan kun je altijd langs bij een professional. Hierbij kies je ervoor om je bank te laten reinigen. Deze verwijdert namelijk alle stof, stofmijt en pollen en bent u verzekerd van schone meubels.

https://banklatenreinigen.com/