Next Magazine
Image default
Entertainment

Puzzelen? Bekijk het eens van de andere kant

Waar we vroeger al moeite genoeg hadden om een grote puzzel van Ravensburger puzzel 

1000 in elkaar te leggen, zijn we nu toe aan puzzelen 2.0. Je puzzelt met een legpuzzel van een duizelingwekkend aantal stukjes de plaat op de doos in elkaar. Nee, voor de echte puzzel liefhebbers is er meer. Ze kunnen hun tanden zetten in een moeilijkere opdracht. Namelijk niet het naleggen van de afbeelding maar het neerleggen van een mysterieus vervolg op die plaat. Een lieflijk tafereel op de plaat wordt in de legpuzzel een onvoorspelbaar en onvoorstelbaar chaotische en kolderieke vertoning. De humor spat er vanaf. Zo moeilijk maar leuk om te doen. Een uitdaging, ook voor de diehards in legpuzzel land. 

Van de andere kant bekeken

Nog interessanter wordt wanneer de puzzel anders in elkaar gelegd moet worden dan dat de afbeelding op de doos laat zien. Omdat het vanuit een ander gezichtspunt moet. Dat is lastig maar leuk. Voor de meest ervaren puzzelaars is dit nog een monsterklus. Vind zulke legpuzzels in de puzzel webshop en je bent avonden zoet. Voor een buitenstaander die evn snel wil aanhaken is het bijna onbegonnen werk. Het vergt een studie op zich.Een feest voor je visuele zintuigen. Je observatievermogen is bij deze puzzels alleen niet genoeg. Het vraagt wat fantasie en inlevingsvermogen die je bij een onschuldige activiteit als het leggen van een jan van haasteren puzzel leggen niet verwacht. 

Met wat hulp

Maar de makers hebben er iets op bedacht. Je krijgt wat hulp van hen. Op de doos of op een aanvullend blad bij de puzzels wordt er een tipje van de sluier opgelicht. Stiekem verklappen ze al hoe enkele onderdelen eruit moeten gaan zien. Wil je een puzzel van 1500 stukjes bestellen dan kun je kiezen. Maak ik gebruik van de hints van de makers of ga ik op eigen kracht uitvogelen hoe de puzzel gelegd moet worden?

 

https://www.legpuzzels.nl/product-categorie/onze-merken/ravensburger/

Gerelateerde artikelen

Kies voor tent huren feest

Oktoberfeest

Speeltoestellen in je tuin