Next Magazine
Image default
Beauty en verzorging

Wat is een borstverkleining en wat moet je weten?

Een borstverkleining bij Kliniek Beleving is een chirurgische ingreep waarbij het volume en de grootte van de borsten worden verminderd. Het is een procedure die vaak wordt uitgevoerd om fysieke en emotionele ongemakken te verlichten die gepaard gaan met te grote of zware borsten. Tijdens de ingreep verwijdert de plastisch chirurg overtollig borstweefsel, vet en huid, en hervormt en verplaatst hij de tepel en het tepelhof naar een hogere positie.

Wie komt in aanmerking voor een borstverkleining?

Een borstverkleining kan geschikt zijn voor vrouwen die last hebben van fysieke en emotionele ongemakken veroorzaakt door te grote of zware borsten. Veelvoorkomende klachten zijn rug- en nekpijn, schouder groeven door het dragen van bh’s, huidirritatie onder de borsten, moeite met fysieke activiteiten en problemen met hun zelfbeeld. Plan altijd een consultatie in met een gekwalificeerde plastisch chirurg om de geschiktheid voor de procedure te beoordelen en te bespreken welke resultaten je kunt verwachten.

Het proces

Voorafgaand aan de borstverkleining zal de plastisch chirurg een grondige evaluatie uitvoeren. Tijdens het consult zal je medische geschiedenis worden besproken. Ook worden je borsten onderzocht en zal de chirurg je verwachtingen en doelen bespreken. De chirurg zal ook uitleggen welke technieken zullen worden gebruikt en welke littekens je kunt verwachten. Tijdens de ingreep wordt meestal algemene verdoving gebruikt, zodat je comfortabel en zonder pijn kunt worden behandeld. De chirurg maakt incisies rond de tepelhof en mogelijk verticaal naar beneden in de richting van de borstplooi. Het overtollige borstweefsel, vet en huid worden verwijderd en de borst wordt geherstructureerd. De tepel en het tepelhof worden verplaatst naar een hogere positie om esthetische harmonie te bereiken. Na het sluiten van de incisies worden er drains geplaatst om overtollig vocht af te voeren.

Het herstel na de ingreep

Na een borstverkleining zal er enige zwelling, blauwe plekken en ongemak zijn. Je krijgt specifieke instructies van de chirurg over pijnbestrijding, het dragen van een beha met goede ondersteuning en wondverzorging. Het is cruciaal om de voorgeschreven richtlijnen op te volgen om het herstel te bevorderen en complicaties te minimaliseren.Hoewel complicaties zeldzaam zijn, kunnen ze optreden bij elke chirurgische ingreep. Laat je voor de ingreep informeren zodat je op de hoogte bent en niet voor verrassingen komt te staan.