Next Magazine
Image default
Bedrijven

4 redenen waarom jij bedrijfskleding moet bedrukken

Je kent het wel, van die polo’s, overhemden of overalls met een mooi bedrijfslogo op de mouw of op de borst gedrukt. Heel veel bedrijven hebben het, zou jij het niet ook moeten doen? Dat is een hele terechte vraag, wij geven je hier 3 redenen om wel bedrijfskleding te bedrukken.

1.      Het oogt professioneler

Bedrijfskleding bedrukken zorgt ervoor dat een standaard stuk kleding meteen onderdeel wordt van jouw bedrijf. Dat logo of die slogan maakt het net allemaal wat professioneler. Je kan je als eerst bij jezelf afvragen, als jij een bedrijf inhuurt met een goede reputatie, verwacht jij dan dat dit ook aan hun kleding te zien is? Waarschijnlijk wel en dat is dan ook een goed voorbeeld voor een bepaalde verwachting die je hebt. Bedrijfskleding bedrukken laat zien dat jouw bedrijf trots is op de identiteit en het ook toch wel een beetje goed voor elkaar heeft. Als alles ‘van jezelf’ is en niet gehuurd of merkloos laat dat toch ook wel weer een andere vorm van professionaliteit zien die jij graag wilt tonen aan jouw klanten.

2.      Het zorgt voor klanten

Op dezelfde manier dat billboards, bushokjes en andere reclame uitingen zorgen voor klanten doet een logo dit ook. Je wil als bedrijf natuurlijk het liefst aan zoveel mogelijk mensen jouw logo laten zien en door bedrijfskleding drukken is de kans groot dat nog meer mensen dit te zien krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsbusje, mensen op de snelweg zien het busje en zien het logo. Bedrijven doen dit omdat dit simpelweg zorgt voor publiciteit en wanneer jouw medewerkers dit ook dragen doen zij precies hetzelfde.

Bedrijfskleding

3.      Het zorgt voor saamhorigheid bij de medewerkers

Wanneer de medewerkers niet langer in standaard jasjes en broeken lopen maar allemaal in jasjes met het eigen logo zorgt dat ook voor meer saamhorigheid. Je voelt je toch al een stuk sneller 1 team. Net zoals een sportteam dat heeft is dit effect hetzelfde als bij het bedrijfsleven. Wanneer je allemaal hetzelfde logo op je borst of op je mouw hebt zitten ben je toch meer geneigd om als team te werken en straal je dat ook uit.

4.      Bedrijfskleding bedrukken is belasting aftrekbaar

Ook zeker niet onbelangrijk is de fiscale kant van het verhaal. Bedrijfskleding bedrukken kan als fiscale aftrekpost worden opgevoerd als het voldoet aan een aantal voorwaarden. Zo moeten de logo’s een vooraf bepaalde minimum grootte hebben en mag het logo echt alleen verwijzen naar het bedrijf. Als je hieraan voldoet is het hierdoor wel een extra aantrekkelijke investering om te maken als bedrijf.