Next Magazine
Image default
Bedrijven

Alles over kamerplanten

Tegenwoordig staan in bijna iedere woonkamer wel kamerplanten. Dat is niet voor niets, want naast dat planten een mooie aankleding bieden aan je huis hebben planten ook vele voordelen. Zo helpen ze bij zuurstof in de lucht en bij concentratie. Kamerplanten hebben over het algemeen weinig zorg nodig als je ze op de juiste manier verzorgt. De optimale groei is wel verschillend per plant. De meeste kamerplanten leven dan ook het beste met veel licht en luchtvochtigheid. Het is een must om je planten dan ook in de buurt van het raam te zetten, maar let wel op met felle zon.

 

Plek

Zoals net al gezegd kunnen de planten dus het beste bij een raam staan. Zorg er daarnaast voor dat de plant wel een beetje beschut staat. Goede plekken voor planten zijn bijvoorbeeld de keuken of de badkamer. De badkamer klinkt misschien een beetje gek, maar voor veel planten is het wel een fijne plek omdat daar een hoge luchtvochtigheid is. Wil je de planten in de zomer naar buiten? Ook dat kan vaak vanaf eind mei als ze op een beschutte plek kunnen staan. Zet de planten niet in een keer de hele dag buiten. Laat de planten wennen. Zet ze eerst een uurtje buiten en daarna twee uurtjes en bouw dit iedere dag wat verder op. Zet ze na vijf dagen definitief buiten.

 

Bloempotten

Kamerplanten kunnen overgezet worden in bloempotten. Wanneer je planten gaat bestellen dan worden planten vaak al geleverd in bloempotten. Planten bestellen is tegenwoordig ook helemaal populair en dat is niet gek. Je hebt toch een mooie plant, maar je hoeft er de deur niet voor uit. Zorg als je een kamerplant in een bloempot zet er wel voor dat het water goed kan weglopen. Doe daarom wat potscherven of hydrokorrels onder in de pot en gebruik verse grond.

https://www.potsandplants.nl/