Next Magazine
Image default
Bedrijven

Als het om ledverlichting gaat, kunnen we led specialist Led Design Holland van harte aanbevelen.

Het technische team van deze firma heeft ruim 10 jaar ervaring met de inkoop en installatie van hoogwaardige winkel-, showroom-, horeca-, kantoor- en magazijnverlichting. Inderdaad, Led Design Holland is van vele markten thuis. Per project wordt standaard een lichtplan opgesteld met aandacht voor biodynamisch licht. Andere benamingen daarvoor zijn dynamisch licht, circadiaans licht en human centric lighting. We lichten het begrip toe.

Het lijkt zo eenvoudig: het regelen van nieuwe LED verlichting werkplaats. Je koopt de lampen, hangt ze op en klaar is Kees. Maar achter bedrijfsverlichting gaat veel meer schuil. Sommige aspecten zijn zichtbaar. Andere facetten zijn met het blote oog niet te zien. Als een lamp te veel of te weinig licht afgeeft voor een bepaald soort werkzaamheden, kan dit de werknemer(s) negatief beïnvloeden. Een voorbeeld. Iemand moet de hele tijd turen om kleine onderdelen goed te kunnen zien. Hij of zij wordt daar onrustig, ongeduldig en een beetje kribbig van. Tegelijkertijd kan het gebrek aan goed zicht voor lichamelijke ongemakken als hoofpijn en vermoeidheid zorgen. Het welzijn van de persoon neemt af en daarmee de motivatie om te werken. Biodynamisch licht zorgt ervoor dat er op een dag nooit sprake is van te weinig of te veel licht. Uitgangspunt bij biodynamische lampen is het bioritme van de mens. De lichttechniek zorgt ervoor dat lampen de biologische effecten van natuurlijk daglicht nabootsen. Oftewel de kunstmatige lichtomgeving op de werkvloer komt overeen met die van zonlicht. ’s Morgens als de zon net op is, is het licht helder en wit. Vervolgens wordt de intensiteit van het licht geleidelijk aan minder. De kleurtemperatuur wordt steeds iets warmer.

Het menselijke lichaam reageert op de hierboven genoemde lichtveranderingen. We spreken van fysiologische aanpassingen verspreid over de dag. Dankzij onze interne biologische klok – die reageert op licht – worden de niveaus van cortisol, melatonine en serotonine op peil gehouden. Is de lichtsituatie verstoord dan raken de hormoonspiegels uit balans. Dit kan op den duur leiden tot sombere gevoelens, chronische vermoeidheid en een slaapstoornis. Goed licht in een werkomgeving is dus erg belangrijk. Led Design Holland kan u helpen de juiste lichtomstandigheden te creëren. 

https://www.leddesignholland.nl/