Next Magazine
Image default
Bedrijven

Een jacuzzi inbouwen, hoe doe je dat?

Als je een thuis-wellness-ervaring voor jezelf wilt creëren, moet de jacuzzi zeker op jouw lijst van must-haves staan. Met functies zoals een bovenlicht dat je in een ontspannende stemming brengt, een krachtig jetsysteem en een therapeutisch massagesysteem, is het een van de meest luxueuze manieren om te ontspannen en tot rust te komen. Nog beter, het vergt minder tijd dan andere ontspanningsmethodes (zoals een hot tub), want je kunt er 15 minuten in zitten en dezelfde voordelen halen als wanneer je er een uur in zou liggen. Vaak is het nog wel de vraag of het handig is om jouw jacuzzi zo te laten staan of in te (laten) bouwen. In dit blog lees je alles over waarom en hoe je een jacuzzi inbouw zelf doet!

Waarom zou je een jacuzzi inbouwen?

Een ingebouwde jacuzzi maakt het schoonmaken van jouw huis gemakkelijker en sneller. Je hoeft niet meer op zoek te gaan naar de vieze plekjes op de buiten randen van de jacuzzi, omdat deze toch onder de grond zitten. Ook heb je minder risico dat je kind er bijvoorbeeld uit kan vallen. Er is namelijk geen hoog opstaande rand meer.

Hoe bouw je een jacuzzi in?

Ben jij het type persoon dat graag dingen in elkaar zet en uitzoekt hoe ze werken? Zo ja, dan ben jij waarschijnlijk een goede kandidaat om jouw eigen jacuzzi in de grond te stoppen. Het is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar als je van dat soort dingen houdt, denk ik dat je tevreden zult zijn met het eindresultaat. Laat je het liever aan een professional over? Neem dan zeker een kijkje op Serenaspa.nl.

Met het juiste gereedschap en een beetje ellebogenwerk kan je een gat graven dat groot genoeg is voor een jacuzzi en heb je hem in een mum van tijd geïnstalleerd. Ik zou aanraden om meer dan één gat te graven, vooral als het de eerste keer is dat u dit doet. Je wilt weten waar het grondwaterpeil is (de plaats waar het water ophoudt), of er geen gas- of elektriciteitsleidingen lopen onder de plek waar je wilt graven en of de grond niet te hard is om doorheen te graven.