Next Magazine
Image default
Bedrijven

Groene muren: van trend naar realiteit

Een groene muur is niets anders dan een speciale structuur die naast een muur met verschillende soorten planten wordt aangebracht. Ze zijn gemaakt van lichte materialen die zich aanpassen aan elk type muur en worden beheerd door een intelligent en geautomatiseerd systeem van bemesting en bewatering, indien nodig. Leer meer over de kenmerken van groene muren.

Voordelen van een groene wand

Een groene wand is een interessant alternatief voor gesloten omgevingen, waar weinig licht op de ruimte weerkaatst. De tuin bestaat uit natuurlijke planten die een behandelingsproces ondergaan waardoor textuur, gebladerte en beweging behouden blijven. De plaat waarop de planten staan is bekleed met een natuurlijke vezel en geverfd. Vervolgens worden de planten met hoge druk klemmen vastgezet in een veilig proces. Er is geen permanent onderhoud nodig.

Kunst plantenwand

Een kunst plantenwand is ontwikkeld uit materialen van hoge kwaliteit en reproduceert de vormen, kleuren, texturen en bewegingen van natuurlijke planten. Kunstplanten kunnen in verschillende maten en soorten worden geproduceerd en zijn vrij van periodiek onderhoud. Een ander voordeel is dat ze zowel binnen als buiten kunnen worden toegepast.

Muren van natuurlijke planten

De natuurlijke plantenwand is ideaal voor buiten omgevingen en is gemaakt met natuurlijke planten van verschillende soorten. Vóór de installatie is het van essentieel belang de lichtinval en het zonlicht te analyseren, zodat de planten op een gezonde manier kunnen groeien en zich ontwikkelen. De enige vereiste voor het creëren van een groene muur is het hebben van een waterpunt en een afvoer in de buurt.

Moswand

Een moswand is een rondvormige, multidimensionale plant. Het is met de hand ontwikkeld en is bedoeld om een vleugje verfijning en goede smaak te geven aan bijvoorbeeld kantoorruimtes. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn bovendien onderhoudsvrij. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een moswand? Coolplant is de specialist op dit gebied.