Next Magazine
Image default
Bedrijven

Kenmerken van een ondernemer

Ondernemerschap: wat betekent dit eigenlijk? Een ondernemer is een persoon dat geld wilt gaan verdienen doordat hij zichzelf zelfstandig inzet van arbeid, kapitaal en of kennis. Als ondernemer ben je eindverantwoordelijk voor de onderneming en hoe het tot stand zal houden in de toekomst. De ondernemende types zijn vaak initiatiefrijk doordat zij niet zullen wachten tot iemand anders handelt en een voorbeeld neemt. Zij zien juist kansen en willen zichzelf vaak ontwikkelen en niet in dezelfde sleur blijven. Verder durven ze veel en zijn ze avontuurlijk van aard. Dit is natuurlijk belangrijk omdat een eigen bedrijf opzetten geen makkelijke taak is zonder risico’s. Ook moet je als ondernemende type snel beslissingen kunnen nemen en zich verantwoordelijk opstellen. Ten slotte moet je natuurlijk ook resultaatgericht en doelgericht kunnen handelen naar je einddoel.  

Bij een ondernemerschap moet je oppassen dat je niet teveel tegelijk wilt doen. Wanneer je een eenmansbedrijf begint, kunnen de werkzaamheden zich namelijk steeds meer opstapelen. Op het moment dat het je allemaal teveel wordt is het tijd om personeel aan te nemen. Begin met kleine stappen en neem mensen aan die je kunnen helpen met de makkelijke en kleine werkzaamheden. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het inschakelen van een telefoondienstBij Bizziphone kun je een persoonlijke telefoniste aannemen zodat je altijd bereikbaar bent en blijft voor klanten. Ook kun je een stagiair aannemen die je kan helpen met bepaalde werkzaamheden. Dit is voordelig voor jou als ondernemerschap maar ook voor de student.  

Met het beginnen van een ondernemerschap moet je veel innerlijke motivatie hebben om het werkelijk te laten werken. Wanneer je dit van nature doet, ben je al op de goede weg en zou de onderneming tot iets moois kunnen leiden. Doe goed vooronderzoek voordat je deze grote stap neemt en zorg voor voldoende steun uit je omgeving. 

http://www.bizziphone.com/

Gerelateerde artikelen

Zonnescherm in Nijmegen voor fijne schaduw

Kartonnage uitbesteden aan een professional

Onderhouden en verbeteren