Vacature hypotheekacceptant: een dynamische baan in de financiële wereld

Nextmagazine

Een hypotheekacceptant is werkzaam binnen de financiële dienstverlening en houdt zich dagelijks bezig met hypotheken. Zoek je een leuke baan in de financiële sector? Solliciteer dan op de vacature voor hypotheekacceptant. Je helpt mensen bij het afsluiten van een geschikte hypotheek en je vervult daarmee een belangrijke rol in het acceptatieproces. Wat doe je nog meer als acceptant voor hypotheken en wat heb je nodig om van start te gaan in de hypothekenmarkt?
 

Wat doet een acceptant voor hypotheken?

Een hypotheekacceptant werkt veelal voor een hypotheekverstrekker of verzekeringsmaatschappij. Deze persoon beoordeelt de risico’s van iedere aanvraag en beslist of een hypotheek tot de mogelijkheden behoort. Het analyseren en beoordelen van hypotheekaanvragen is daarom dagelijkse kost. Naast nieuwe hypotheken is een acceptant ook bezig met beheren van bestaande hypotheken. Je bewaakt administratieve processen en ziet erop toe dat alles volgens de richtlijnen verloopt.

 

Hoe start je als hypotheekacceptant?

Ben je net afgestudeerd en zoek je een baan in de financiële wereld? Een werkdag op de acceptatieafdeling van een verzekeraar of hypotheekverstrekker is nooit hetzelfde. Je werkt in een dynamische omgeving waar je allerhande werkzaamheden uitvoert. Natuurlijk kun je ook zelf een sollicitatiebrief sturen en reageren op de vacature voor hypotheekacceptant.

 

Welke diploma’s heb je nodig?

Zonder de juiste diploma’s is het vrijwel onmogelijk om te starten als hypotheekacceptant. Naast een basisopleiding heb je vaak ook aanvullende certificaten nodig. Voor de hypothekenbranche zijn dit veelal Wft Basis, Wft Hypothecair Krediet en Wft Vermogen. Heb je deze certificaten niet op zak? Dan moet je de opleidingen eerst met succes doorlopen alvorens je van start gaat. Een werkgever kan de kosten voor deze cursussen op zich nemen. Dit is natuurlijk interessante optie om te bespreken tijdens een sollicitatieprocedure. Solliciteer daarom als hypotheekacceptant en vind een droombaan die bij je past!