Next Magazine
Image default
Toerisme

Ontdek een prachtige sneeuwplaats in de Ardennen

In de winter zijn de Ardennen bedekt met de mooiste mantel: sneeuw! De Ardennen is een van de favoriete wintersportplaatsen van België, maar verliest dit seizoen zijn natuurlijke charme niet. Verken de top van onze mooiste piste in de omgeving.

Gefascineerd door de charme van LININSPO winter

Ongeacht het seizoen gaat de romantische sfeer van de Ninglins-vallei altijd door. De enige bergrivier van het land is bedekt met sneeuw en biedt een prachtig uitzicht. Deze rivier doorkruist de prachtige droomwereld die je gewoon wilt ontdekken. Van de waterval tot het uitkijkpunt Drouet is het met sneeuw bedekte pad fascinerend.

Draag beschermende kleding (waterdicht), aangezien de omgeving vochtig is. Het wordt aanbevolen om hoogwaardige wandelschoenen te gebruiken om uw voeten droog te houden, aangezien de hoogte van wandelen sterk varieert. De sneeuw kan glad worden.

Dromen van REA in het panorama van de sneeuwstorm in ROCHER DU HT

Soms is het goed om je ogen hoog op te heffen en te genieten van het prachtige uitzicht over de vallei bedekt met het witte tapijt. Helaas is deze manier van lopen niet geschikt voor kinderwagens of personen met beperkte mobiliteit, maar voor actieve wandelaars. De asfaltweg maakte al snel plaats voor een bospad met kleine bordjes. Bij Rocher du Hât kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de vallei en de heuvels.

Het startpunt is naast het VVV-kantoor. Gebruik het om een ​​goede wandelkaart op te halen.

Schoonheid van de vier meren

Vissers houden van deze plek: in deze groene omgeving kunnen ze op een rustige plek karpers vangen. In de winter komen wandelaars hier om te genieten van de rust van het Vilnomeer, en het Vilnomeer wordt sterker door sneeuw. De wilde wateren van Vierre zijn in deze tijd van het jaar fascinerend. Sneeuw heeft dit deel van het Chiney Forest veranderd in een magische plek. Je loopt nu langs de Suxy-dam en dan door het bos. In deze besneeuwde omgeving is er niets romantischer dan een kus.

Blijf op een zichtbare weg, rijd langs de weg en kom niet te dicht bij het water: sneeuw kan gevaarlijke plaatsen bedekken.

Ondergedompeld in bellen

Ontspan na hard werken. Na het wandelen in de winter lekker ontspannen onder een warme deken, een drankje drinken bij het woeste kampvuur of een duik nemen in het verwarmde zwembad van het vakantiehuis.

Geniet van de buitenlucht in de “LES EPIOUX” ruimte

Met de domeinnaam “les Epioux” wandelt u, ongeacht het seizoen, in de wereld van uw dromen. Om het voor het eerst te ontdekken (en zoveel mogelijk te genieten van de omgeving in de sneeuw!), Raden we een wandeling langs de blauwe driehoek “Les Recours” aan. Deze cyclus stelt wandelaars in staat om het bosgebied (1.500 hectare bos) te verkennen, waar veel grote meren zijn die waterkracht leveren aan de staalindustrie in het gebied. U kunt ook een bezoek brengen aan het kasteel van de metallurgische eigenaar, gebouwd in de 17e eeuw.

Het VVV-kantoor van Symois-sur-Florenville raadt wandelaars aan “uit te rusten afhankelijk van het weer, vooral met goede wandelschoenen”. Ze raden ook aan om goed op de kalender van de “geplande jachtperiode” (tot eind december) te letten. Daarnaast zijn wandelkaarten van de omgeving te verkrijgen bij het VVV-kantoor in Florenville tegen een prijs van 8 euro (+1,90 euro voor vervoer).

Ontmoet de feeën langs het plein

Over het besneeuwde bos. Kijken naar de activiteiten van de rivier, turbulent in de witte winter. Treed in de voetsporen van Wallevilles ijverige kabouter. Hier ligt de dwergweg van Léglise “Le Chemin des Nutons” allemaal opgeslagen. Onderweg leer je over de dorpen van de Ardennen en de kleine legendarische wezens langs de velden en rivieren. De plaatselijke fabel zegt dat deze ijverige hooligans in het dorp werkten totdat ze misbruik maakte van haar vriendelijkheid en werd geholpen door een rouwende weduwe in het dorp …

Laarzen en kousen zijn handig voor kinderen die graag in de sneeuw rondlopen (overal zijn moerassen) en schuilplaatsen voor dwergen kunnen vinden. Als u wilt, kunnen sportliefhebbers ook mountainbikes rijden in de sneeuw.

wandelen ardennen met hond

 

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html