Next Magazine
Image default
Toerisme

Tips voor de veiligheid van je camper

Over een maand is de grote dag, als familie gaan jullie voor het eerst kamperen in eigen land. Voor een spotprijsje heb je een tweedehandse camper kunnen bemachtigen. Omdat de kinderen ook worden vervoerd in de camper is de veiligheid van groot belang. Ondanks dat de camper voldoende ruimte heeft om te bewegen is het zeer belangrijk om veiligheidsgordels te hebben, vooral voor de jongste kinderen. Autogordels hebben de afgelopen jaren veel levens gered, het is dus uitermate belangrijk voor de kinderen om deze te gebruiken tijdens het rijden naar bestemming. 

Vermijd de drukke dagen en drukke tijdstippen in het verkeer. Wanneer de vakantie van de kinderen begint wil je natuurlijk zo snel mogelijk de weg op,  maar dat denkt de rest van Nederland ook. In de zomer heb je soms dagen dat het warmer is dan normaal. Het is dan slimmer om een tijdje te wachten en niet op de heetste dag onderweg te zijn. Het besturen van een camper is namelijk heel andere koek dan het besturen van een persoonsauto.  Met een camper is het lastiger om in te voegen, in te halen, achteruit te rijden en om te parkeren. Volgens veel ervaren camper bestuurders is het daarom handig om een achteruitrijcamera draadloos aan te schaffen als beginnende bestuurder. Je vergroot hiermee de veiligheid in het verkeer en voor je kinderen. De kans op schade kan je verkleinen door camerasystemen aan te schaffen voor de camper.  

Op www.vanzwitserland.nl kun je diverse complete draadloos camerasysteem sets bestellen voor een voordelige prijs. De set bestaat uit een achteruitrijcamera, monitor, zonnekap, monitorhouden en twee draadloze zenders. Al met al is het dus heel belangrijk om strenge maatregelen te nemen voordat je de weg opgaat. De veiligheid van je kinderen is het grootste prioriteit en met deze tips zal je heerlijk van de vakantie genieten zonder enige zorgen.  

 

 

http://www.vanzwitserland.nl/