Next Magazine
Image default
Dienstverlening

Waarom je kruipruimtes isoleren ?

Het isoleren van je kruipruimte

Ieder huis heeft een kruipruimte. Alleen weten de meeste mensen niet eens wat de bedoeling is van een kruipruimte. Het isoleren van je kruipruimte neemt erg veel voordelen met zich mee. Maar welke voordelen zijn dat? En waarom zou je het eigenlijk doen?

Wat is een kruipruimte?

Een kruipruimte is een kleine plek dat zich onder de begane grond bevindt. Het is er erg smal en klein, vandaar dat het een kruipruimte heet. Er is een grote kans dat je zelf nog nooit in een kruipruimte bent geweest. Het wordt namelijk vaak gebruikt door professionele mensen die weten wat ze doen. Op deze manier voorkom je ongelukken.

Waarom zou je je kruipruimte laten isoleren?

Je kruipruimte isoleren is iets waar de meeste mensen niet over nadenken. Toch is ook dit een belangrijk deel voor de isolatie van je huis. Op deze manier wordt de linoleum vloer een klein beetje verwarmd waardoor het in de winter een stuk aangenamer is.

Ook voorkom je op deze manier vochtproblemen in je huis. Het is in je kruipruimte namelijk erg vochtig omdat er vaak veel water aanwezig is. Erg fijn dus als je daar geen last van hebt.

Hoe laat je je kruipruimte isoleren?

Bij het laten isoleren van je kruipruimte kun je ervoor kiezen dat te laten doen door een professional, of je gaat zelf de uitdaging aan. Mocht je kiezen voor de laatste optie, dan is het aan te raden dit niet alleen te doen. Je bent immers onder je huis waar niemand je snel kan horen. Zorg er dus voor dat je met minimaal twee mensen bent zodat je elkaar altijd kunt helpen als dat nodig is.

Toch kiezen de meeste mensen ervoor het te laten doen door een professional. En dit kan door meerdere redenen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je al oud bent en het geen optie is om in je eentje die kruipruimte in te gaan. Dit is onverantwoordelijk en erg gevaarlijk als je niet weet wat je doet. Een andere reden om het te laten isoleren door een professional is omdat het dan een stuk sneller gaat. Je kunt je wel voorstellen dat zo iemand dit al zijn leven lang doet en precies weet wat hij doet. Op deze manier bespaar je erg veel tijd en kun je eerder genieten van je warme vloer.

Bij het isoleren van je kruipruimte kun je kiezen uit verschillende materialen. Het maakt in principe niet zo veel uit waar je voor kiest omdat het allemaal goed isolatie materialen zijn. De meeste mensen kiezen voor schuim omdat dit snel overal aangebracht kan worden en het op deze manier dus minder tijd kost. Een ander soort materiaal wat vaak bij kruipruimtes en bij broodjesvloeren wordt gebruikt is polystyreen.

Wel moet je rekening houden met de grootte van je kruipruimte. Als je het bijvoorbeeld met grote platen hout wilt laten isoleren, moet je er wel rekening mee houden dat dit erg veel ruimte inneemt. Let hier dus goed op.

En daarna kun je genieten van een lekkere warme vloer!