Next Magazine
Image default
Huishoudelijk

PH neutraal schoonmaakmiddel voor vloeren

Er zijn veel verschillende soorten PH neutrale reinigingsmiddelen voor vloeren. Voordat je een PH-neutrale vloerreiniger aanschaft, is het belangrijk om te weten welk type vloer je hebt, omdat sommige niet voor bepaalde soorten vloeren zijn bedoeld. Heb je bijvoorbeeld een vinylvloer, dan dien je een reiniger aan te schaffen die speciaal voor vinylvloeren bedoeld is.

Er zijn ook reinigingsmiddelen die bedoeld zijn voor tegelvloeren, hardhouten vloeren en laminaatvloeren. PH neutraal schoonmaakmiddel is veilig te gebruiken op alle soorten vloeren, ze beschadigen de vloer niet en laten geen strepen achter. PH-neutrale reinigingsmiddelen zijn ook veilig te gebruiken in de buurt van kinderen en huisdieren.

Wat is PH-neutraal en waarom is het belangrijk voor het reinigen van vloeren?

PH verwijst naar de potentiële waterstof in een oplossing en wordt gemeten op een schaal van 0-14, waarbij 7 neutraal is. Dit betekent dat het geen zure of alkalische eigenschappen heeft. PH-neutrale oplossingen zijn belangrijk voor het reinigen van vloeren omdat ze het vloeroppervlak niet beschadigen of een residu achterlaten. De meeste huishoudelijke schoonmaakmiddelen zijn alkalisch, wat hard kan zijn voor vloerafwerkingen. Daarentegen zijn PH-neutrale reinigingsmiddelen zacht maar effectief, waardoor ze ideaal zijn voor het reinigen van alle soorten vloeren. Bovendien veroorzaken PH-neutrale reinigingsmiddelen minder snel huidirritatie, waardoor ze veiliger zijn voor zowel jou als je gezin. Wanneer je een reiniger voor je vloeren kiest, zorg er dan voor dat je er een zoekt met het label PH-neutraal.

Tips om je vloeren schoon te houden en er op hun best uit te zien

Iedereen met hardhouten vloeren weet dat het een beetje hoofdpijn kan zijn om ze schoon te houden. Vuil en stof hopen zich snel op en als je niet oppast, kun je gemakkelijk krassen of beschadigingen aan de vloer veroorzaken. Er zijn echter een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om je vloer er op zijn best uit te laten zien. Ten eerste is het belangrijk om regelmatig te vegen of te stofzuigen om vuil en stof te verwijderen. Zorg ervoor dat je een zachte borstel op je stofzuiger gebruikt om krassen op de vloer te voorkomen. Ten tweede, gebruik bij het reinigen van uw vloeren een zachte reiniger die speciaal is ontworpen voor hardhout. Sterke reinigingsmiddelen kunnen de afwerking van je vloeren beschadigen. Zorg er ten slotte voor dat je dweilt met een vochtige dweil in plaats van een kletsnatte. Te veel water kan hardhouten vloeren beschadigen doordat ze kromtrekken of opzwellen. Maak ook kennis met plavuizen reiniger! Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je jouw hardhouten vloeren schoon houden en er jarenlang behouden!