Next Magazine
Image default
Huishoudelijk

Het perfecte salon

Het perfecte salon, bestaat dat eigenlijk. Ja, volgens ons wel. Houd rekening met onderstaande puntjes om de beste keuze voor jouw woonkamer te ontdekken.

Stof voor gezelligheid, leder voor luxe

We kunnen alle salons onderverdelen op basis van hun bekleding. Je kiest tussen stof of leder. Stoffen salons zijn lekker zacht. Ze zien er heel knuffelbaar uit. Deze bekleding straalt dan ook gezelligheid uit, wat perfect past in een woonkamer. Voor wie houdt van luxe, is leder een uitstekende kueze. Leder is een natuurproduct dat kwaliteit uitstraalt. Tegenwoordig zijn er ook namaak ledersoorten voor wie een diervriendelijke oplossing zoekt. 

Felle kleuren zijn terug in

Wist je trouwens dat fellere kleuren terug in zijn? De meeste gezinnen spelen het op veilig en kopen een salon in een zwart, grijs of bruin kleurtje (en daar is helemaal niets mis mee). Voor een trendy interieur mag je gerust een opvallende kleur in huis halen. Smaragdgroen of bordeaux; ga voor een echte blikvanger. Met zo’n eyecatcher is het wel best om de rest van de inrichting relatief sober te houden. 

Al aan een gebogen sofa gedacht?

Nog een trendy die aan een opmars bezig is: gebogen sofa’s. Deze zetels hebben geen rechte zitplaatsen maar een organische vorm met vloeiende lijnen. Ik vind ze absoluut prachtig! Je kan deze zetels goed combineren met een salontafeltje in dezelfde styling. Dan past alles bij elkaar.

Comfort heeft prioriteit

Bij je zoektocht naar de perfecte sofa word je geleid door je visuele voorkeuren. Want op het einde van de rit wil je een salon dat mooi is. Logisch, toch? Maar houd ook de praktische kant in het achterhoofd. Je gaat deze zetel waarschijnlijk dagelijks gebruiken om televisie te kijken, een goed boek te lezen of bij te praten met vrienden. Denk dus ook aan het zitcomfort. Een mooie sofa waarin je na enkele minuten al last hebt van een pijnlijke rug is echt een miskoop. Daarom kan het nooit kwaad om enkele meubelzaken te bezoeken voor je nieuw salon. Dan kan je ter plaatse alles eens uittesten. Op deze manier vergelijken is onmogelijk online.

Vaak zijn er enkele optionele extra’s die het comfort verder verhogen. Een relaxfunctie is hier een mooi voorbeeld van. Sommige salons zijn voorzien van een elektrische relax om languit te genieten. Andere modellen hebben een verstelbare hoofdsteun of zelfs een complete massagefunctie. Een losse voetenbank is ook een meerwaarde. 

Eén groot salon of meerdere kleine zetels?

Het antwoord op bovenstaande vraag hangt af van de indeling van je woonkamer. Afhankelijk van de ‘wandelpaden’ door je zithoek kies je voor een groot (hoek)salon of twee aparte zetels. Kijk welke oplossing het mooiste is en het beste in de ruimte past.