Next Magazine
Image default
Huishoudelijk

Hoeslakens vouwen, hoe doe je dat?

Hoe vouw je hoeslakens op?

Schoonmaaktips eerst. Was beddengoed en hoeslakens eerst volgens de was voorschriften op het label en droog ze daarna. Daarna kunt u deze zes eenvoudige stappen volgen voor het netjes opvouwen van een hoeslaken met elastiek rondom, dat wil zeggen het meest beruchte lastige ontwerp, dat we met u delen. 

Deze techniek werkt ook voor hoeslakens met elastiek in de hoeken. Alles wat je nodig hebt is een hoeslaken – in elke maat, zelfs superking – en een vlakke ondergrond. 

Het hoeslaken plat leggen

Leg het laken op een vlakke ondergrond met de onderkant naar boven. De bovenkant van het hoeslaken, dus waar de kussens komen, ligt het verst van u af en de vier elastische zijden/rokken zijn naar het plafond gericht.

Hoeslaken één keer vouwen, van beneden naar boven

Leg uw handen onder de onderste twee hoeken en til de hoeken omhoog. Met je handen nog steeds onder de onderste hoeken (als poppenkast spoken!) til je het schone hoeslaken op tot aan de bovenste hoeken. Het vel moet in de breedte dubbelgevouwen worden.

Stop de hoeken in elkaar

Stop de onderste hoeken in de elastische rok van de twee bovenste hoeken. Je zou nu een brede rechthoek op het bed moeten hebben, met de elastische rokken aan de linker-, boven- en rechterkant.

Vouw het hoeslaken naar het midden

Vouw vervolgens de rechter elastische rok naar het midden, dan hetzelfde aan de linkerkant en strijk het glad. Vouw vervolgens de bovenste elastische rok naar beneden over beide zijden, als het sluiten van een enveloppe.

Weer naar het midden vouwen

Vouw de rechterkant van het hoeslaken met elastiek naar het midden, dan de linkerkant over de bovenkant. Je zou dan een veel kleinere rechthoek moeten hebben. 

Vouw tweemaal van beneden naar boven

Vouw in de breedte (niet in de lengte) in drieën door twee keer van beneden naar boven te vouwen, waarbij je het glad strijkt. Het resultaat moet een netjes gevouwen vel zijn.