Next Magazine
Image default
Vakantie

Waarom een trip naar Overijssel?

Overijssel is een prachtige provincie in het oosten van Nederland, met een rijke geschiedenis en vele culturele hoogtepunten. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer toeristen ervoor kiezen om deze provincie te bezoeken en te genieten van alles wat het te bieden heeft.

Een van de hoogtepunten van Overijssel is de prachtige natuur. De provincie is bezaaid met mooie bossen, uitgestrekte heidevelden en pittoreske rivieren. In de lente en de zomer bloeien de velden vol met kleurrijke bloemen en in de herfst kleurt de natuur prachtig rood, geel en oranje. Voor wandelaars en fietsers is Overijssel dan ook een waar paradijs.

Maar ook voor cultuurliefhebbers heeft Overijssel veel te bieden. De oude Hanzesteden Deventer, Zwolle en Kampen zijn een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en cultuur. Hier vind je prachtige oude gebouwen, gezellige pleinen en vele musea en galerieën. Een van de hoogtepunten van Zwolle is het Museum de Fundatie, dat bekend staat om zijn prachtige collectie moderne en hedendaagse kunst.

Een ander hoogtepunt van Overijssel is het water. De provincie is bezaaid met kanalen, meren en rivieren en er zijn dan ook vele mogelijkheden om te varen, kanoën of suppen. Vooral in de zomer is het hier heerlijk vertoeven en kun je genieten van het prachtige landschap vanaf het water.

Maar Overijssel heeft nog veel meer te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan het mooie Giethoorn, dat ook wel het Venetië van het noorden wordt genoemd? Hier kun je genieten van een boottochtje door de vele kanalen en sloten en zie je de mooie huizen en bruggen van dit unieke dorpje.

Kortom, Overijssel is een provincie die je zeker eens moet bezoeken. Of je nu wilt genieten van de prachtige natuur, geïnteresseerd bent in cultuur en geschiedenis, of gewoon wilt ontspannen aan het water, Overijssel heeft voor ieder wat wils. Wacht dus niet langer en plan jouw volgende vakantie in deze prachtige provincie.

https://www.visitoost.nl/overnachten/